• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Eerste grote onderzoek naar Nederlands podcastgebruik

  Het is een onderzoek naar Podcasts door de Rijksuniversiteit Groningen uitgebracht op 29 - 7 - 2019. En een maand daarna werd De Couturekrant verrijkt met verschillende Podcasts gemaakt door 2 journalisten die totaal verrast werden door de vele positieve reacties.

De Groningse Universiteit vond uit dat de podcastluisteraar relatief jong is en hoogopgeleid. Diegene luistert voornamelijk op loze momenten zoals tijdens het autorijden, en voelt een intieme band met de presentator(en) en vertrouwt die meer dan andere mediamakers. Wat een verantwoordelijkheid voor Bos & Baruch de makers van de Podcasts die u op De Couturekrant aantreft.

Het eerste grote Nederlandse onderzoek naar podcasts komt het met een reeks adviezen voor makers van podcasts. Om te beginnen: we weten over Podcasts eigenlijk nog niks. Dat blijkt ook uit de inleiding van het rapport Nederlandse podcastluisteraars. O jee... Daar luiden de meningen: van audiobehang tot zuurstoftank.

In Amerika wordt al wel een aantal jaren onderzoek gedaan naar podcasting, maar over Nederlandse podcastluisteraars is nauwelijks iets bekend. ‘Als ik bij Dag en Nacht vroeg hoe ze bepaalde dingen wisten, kwam het antwoord meestal neer op: ja, dat weten we gewoon,’ zegt Bob den Hartog, marketingmanager bij productiehuis Dag en Nacht. Nouja: weten... Hoezo? dachten de onderzoekers met de hoogst noodzakelijke wetenschappelijke argwaan.

Samen met Amanda Brouwers van de Rijksuniversiteit Groningen en productiehuis Podgront, heeft Den Hartog een verkennend onderzoek naar podcasting uitgevoerd. Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en BNR Nieuwsradio ondersteunden het. Doel van het onderzoek was enerzijds om kennis te verzamelen over podcastluisteraars, maar ook om makers meer inzicht te geven in waar ze mee bezig zijn, want ‘op het moment zit het gebrek aan informatie professionalisering nog in de weg.’

Brouwers en Den Hartog enquêteerden 1.099 podcastluisteraars, interviewden 36 makers en zetten drie focusgroepen op met een selecte groep luisteraars. Uit de resultaten trekken zij zeven conclusies: vier over het algemeen gebruik van podcasts, twee over de band tussen maker en luisteraar en één over verdienmodellen.

Bos & Baruch zijn echter zomaar zonder deze niet on-belangrijke overwegingen als enthousiaste journalistieke professionals spontaan met het Podcasten gestart.

"... We vroegen ons af of we niet te lang bezig waren. De reacties wisselden. Wel wat lang.... Veel te kort... Hartstikke goed... Ik heb 's nachts geluisterd toen ik niet kon slapen... Ik luisterde in de trein... Vond het wel grappig ja.... Ook: Bén het niet met -dit of dat- eens... Of: moet je in een bepaalde volgorde ernaar luisteren?" (Nee hoor.)

Je hoort al die reacties. Wat doe je dan? Voordat Bos weer voor een periode naar het buitenland vliegt voor een nieuwe uitdagende tv- reportage zal het duo even snel weer een Podcast in Amsterdam in elkaar zetten. Er is weer heel wat te bespreken. En dat betekent desgewenst zo nu en dan weer wat Extra-Luisterplezier voor onze bezoekers en route of tijdens rustige uren.

... BOS & BARUCH ZIJN WEL DOL- ENTHOUSIAST GESTART MAAR WAT HEEFT DE WETENSCHAP HIEROVER GECONCLUDEERD...