• Tom Coronel Top 6 op Nürburgring Nordschleife

 • 'Manmade / no human' in Museum aan het Vrijthof

 • Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier bij Eduard Planting

 • Paul Schulten lanceert BLEND voor 19/20

 • Modeshow Sheila de Vries laat mooie tijden herleven

 • Over Edwin Oudshoorn Couture

 • Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Nieuwjaars boodschap van de uitgever.

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Kleurrijk haar ontdekt door moderne mannenmode

Het is een ware ontdekking in de moderne mannenmode: de man met gekleurd haar of een knoetje op de kruin. Het staat swingend en gedurfd. Maar twintigers en dertigers van nu vinden het echt allemaal niet zo bijzonder. Ze spelen gewoon wat met hun knoetjes, vlechtjes, knipvormen en kleur.

Jeremy wordt bijvoorbeeld opgeleid tot personal trainer en is gek op voetballen. Hij heeft al met groepen als trainer mogen werken. Hij valt op door zijn stoere gestalte, donkere ogen en licht getinte huid maar vooral zijn veranderende haarkleuren maken hem al van ver herkenbaar.

"Ik was on top aanvankelijk roze," reageert hij desgevraagd. "Later maakte ik mijn haar blauw, paars en het werd ook groenachtig. Dat begon toen een goede vriendin van mij - zij is kapster- aanbood mijn zwarte haar aan de bovenkant te blonderen maar dan getoned. Daardoor kreeg het een beetje matte grijzige kleur. We deden het met wasbare verf die er na drie dagen vanzelf weer uitgaat."

Kreeg je toen de smaak te pakken? Je zult ook vast veel reacties daarop hebben gekregen...
"Het kan mij niets schelen wat anderen daarvan zeggen want ik doe zoiets omdat ik het zelf wil. Ik wil mezelf daarmee uitdagen zie je.... Daarom maakte ik mijn haar daarna weer paars maar toen ik dat er weer uit wilde wassen werd het dus groenig..."

Het staat hartstikke goed. Heel expressief. Je ziet die steeds veranderende haarkleur veel bij jonge mannen van nu. Wel boeiend ook dat Jouw achtergrond zoveel verschillende culturen combineert...
" Mijn roots zijn inderdaad gemixt. Surinaams, Portugees, Ganees en Nederlands maar daar ben ik gewoon niet zo mee bezig. Ik kies voor een kleur omdat ik dat zelf wil. Ik leer mijzelf beter kennen door naar grenzen in mijzelf te zoeken. Ik doe het niet om anderen te verbazen."

Je hebt natuurlijk ook een sportmentaliteit en volgt een opleiding daarin. Dan wordt je doorgaans ook al wel veel geconfronteerd met jezelf.
"Zeker. Afgezien van voetbal lees ik graag en hou ik me bezig met spiritualiteit. Ik hou bijvoorbeeld van poëzie. Soms schrijf ik ook een gedicht daarover. Lees dit maar...."

Bedankt voor het vertrouwen om het te laten lezen Jeremy. Het is een mooi beeldend gedicht. Heel persoonlijk. Wat bedoel je met dat ruimteschip waar je in je gedicht over schrijft?
"Ik moet nog hier en daar wat aan dit gedicht veranderen voordat het mij helemaal bevalt. Maar ik wil daarin zeggen dat in ons leven alles mogelijk is wat je je voorneemt. Het ruimteschip is feitelijk een symbool maar je kunt alles bereiken wat je maar wilt. Alle kansen zijn er voor je. Alles kan gebeuren als je er maar zelf in gelooft... "

Alles? Maar je hebt toch wel grenzen als geldtekort of gebrek aan gezondheid of talent? ...En je omgeving speelt ook een rol...
"Ik bedoel natuurlijk geen onmogelijkheden die je dan zou willen bereiken. Dus niet zoiets als het plotseling ontwaken van de doden. Nee. Ik heb het er meer over met welke energie je in het leven tegemoet gaat. Ben je positief of negatief... "

Aha.... Het ruimteschip kan dus alle kanten uit? Al is het in de ruimte wel ver weg...
"Het kan ver weg zijn of dichtbij. Dat maakt niet uit. Als je positief het leven tegemoet gaat is alles mogelijk. Dat geeft je de kracht en inspiratie om steeds weer bereikbare doelen te stellen. Als je er dan zelf in blijft geloven zijn zullen er altijd weer volop nieuwe kansen voor je zijn..."

Dat klinkt fantastisch en krachtig. Je zou haast als je dit hoort willen dat er meer jonge mannen hun traditonele correcte coiffure af en toe zouden willen veranderen in een meer exotisch gekleurd kapsel. in een speelse zoektocht naar besluitvaardigheid en positieve energie.

... POSITIEF IN HET LEVEN STAAN...