• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

New York Times worstelt met toon Trump-verslag

  Hoofdredacteur Dean Baquet van de New York Times heeft vorige week redacteuren uitgenodigd voor een plenaire discussie. Centraal staat interne frustratie over onder meer het koppenbeleid in Tijden van Trump.
Na twee bloedige schietpartijen, waarvan er een duidelijk getint door rassenhaat, kopte de New York Times na een toespraak door de president enkel Trump Urges Unity Vs. Racism - een gortdroge weergave van een toespraak.

Veel politieke tegenstanders van Trump schoot die kop in het verkeerde keelgat.

Ook veel journalisten bij de New York Times zelf vonden die kop te timide. De kop werd gewijzigd en benoemde toen dat Trump wel haat aanpakte, maar geen woord aan wapens zelf vuilmaakte.
Tomorrow's NYT print edition.

... Not sure "TRUMP URGES UNITY VS. RACISM" is how I would have framed the story. pic.twitter.com/quOibXsp32
— Nate Silver (@NateSilver538) August 6, 2019

Hoofdredacteur Baquet koos voor een plenaire sessie om journalisten op zijn werkvloer aan het woord laten over de recente ophef, meldt CNN. Hij erkent dat ook de tweede kop niet ideaal was, maar dat een krant drukken een complex mechanisch proces is, “wat weleens wordt vergeten”.

Er zou binnen de krant veel frustratie zijn over de wijze waarop Trump wordt verslagen. Baquet zegt dat wat hem betreft laten zien wat Trump doet beter is dan er een waardeoordeel aan te hangen. Een van de journalisten vindt dat show and tell rond Trump goedbedoeld, maar volstrekt ineffectief is.

Baquet verklaarde dat de krant zich niet tot de rol geroepen voelt om de leiding te nemen van alle aanwezige weerstand maar wel als rol accepteert om iedereen met macht ter verantwoording te roepen. Maar zelfs die houding zal de krant niet vrijwaren van kritiek, aldus Baquet - zeker niet nu de verkiezingen van 2020 eraan komen. Baquet: “Politici zullen altijd onafhankelijke journalistiek in diskrediet proberen te brengen, als hen niet bevalt wat wordt geschreven. En soms is de kritiek terecht.”

Kanttekening Redactie: Dit standpunbt zou kunnen worden beschouwd als realistisch want de journalistiek vormt vaak een sleutelrol  bij de vorming van de macht. Maar iemand die bijvoorbeeld als filmcriticus werkt en soms heavy negatieve kritieken schrijft hoeft zich nog niet geroepen te voelen zelf wel uitstekende films te maken. Nog afgezien van het feit dat sommige mensen dezelfde films bewonderen die door critici uit de media spraakmakend totaal zijn afgekraakt. Het oordeel ook van vakmensen zegt niet altijd alles. .

In ons werelddeel wordt het vrije wapenbezit in Amerika als zeer discutabel gezien. Velen denken daarbij aan de  Bijbelse waarschuwing: Wie het zwaard opneemt zal er door vergaan...  in dat kader verheugt het ons buitenmate in een democratie te mogen leven waarin wij via wet en recht met misplaatste agressie kunnen afrekenen. 

AAS VAN ZWAARDEN...