• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

China vraagt media om onpartijdig te berichten

  Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een brief gestuurd aan tientallen buitenlandse media, waarin het hen vraagt onpartijdig en objectief verslag te doen van de demonstraties in Hongkong. In Hongkong wordt hevig gedemonstreerd tegen een nieuw uitleveringsverdrag, waarmee verdachten in rechtszaken naar China gestuurd kunnen worden.

Demonstranten zijn bang dat China de wet zal misbruiken om politieke tegenstanders die in Hongkong wonen achter tralies te krijgen. Volgens de Chinese regering is het verslag dat buitenlandse media van de demonstraties doen soms niet op feiten of op een selecieve keuze van de feiten gebaseerd. “Overzeese media hebben een belangrijke rol in het vormen van de misleide publieke opinie in Hongkong”, aldus de brief, die naar meer dan dertig mediabedrijven is gestuurd.

In de brief stelt het ministerie dat de demonstraties vanuit het buitenland worden aangestuurd. “Er is nogal wat bewijs dat sommige krachten in de VS direct betrokken zijn bij het plannen, organiseren en het oproepen tot gewelddadige demonstraties”, schrijft de South China Morning Post.

China is zo groot. Noem het maar een compleet werelddeel met een overheid die volgens strenge regels een enorme bevolking van zeer uiteenlopende groeperingen regeert. Op bepaalde momenten ervaren burgers de manier waarop alles in China tot in de perfectie geregeld moet worden als een complete dictatuur omdat de persoonlijke keuze van burgers in China het altijd verliest van het algemeen belang wat de Chinese overheid nastreeft.

Het is dus niet zo vreemd dat burgers van Hongkong protesteren tegen een nieuw uitleveringsverdrag, waarmee verdachten in rechtszaken naar China gestuurd kunnen worden. Voor China klinkt dat als een beledigende werkelijkheid en daarom verzoekt het de buitenlandse media 'óbjectief' te berichten.

Dat neemt niet weg dat de berichtgeving binnen China tamelijk onvrij is want men wil niet dat de Chinese burgers worden "besmet" met de Westerse persoonlijke vrijheidsdrang. China zit daarom de berichtgeving over Hongkong in de gewenste richting probeert bij te sturen. Dat lukt binnenslands goed, want de lokale media staan onder controle van de Chinese regering.

NOS-correspondent Sjoerd Den Daas meldt "dat de buitenlandse media grotendeels voor de Chinese burgers zijn afgeschermd door de Great Firewall. En aan de grens bij de miljoenenstad Shenzhen zijn meerdere mensen staande gehouden en worden inspecties gehouden om de informatiestromen te beheersen."

PRACHTIGE ANTIEKE CHINESE KAST...

FOTO: CHARLES E. RAILEY .