• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

GOGBOT Conference zaterdag 7 sept. 2019

  ENSCHEDE - De GOGBOT Conferentie 2019 gaat in op deze ontwikkeling en onderzoekt wat het betekent om mens te zijn in het technologische tijdperk, door te kijken naar een toekomst met biotechnologie. We vragen ons af: wordt het een droom of nachtmerrie?

Een steeds grotere groep jonge kunstenaars en ontwerpers verkennen de wereld van bio kunst en -design, waarin de wetenschappen en kunst samensmelten. Deze kunstenaars en ontwerpers richten hun blik op de toekomst en vragen zich af wat deze technologieën ons zullen brengen.

Zij zijn daar mee bezig en oriënteren zich op eventuele mogelijkheden en onmogelijkheden. Zij denken vooruit en communiceren en besluiten met elkaar wat de beste planning is voor een onontkoombare toekomst. Zij sluiten hun ogen niet daarvoor maar zeggen frank en vrij: "Welkom in een wereld met biotechnologie, een wereld vol aangelegde landbouwgewassen, gekweekt vlees en designerbaby’s."

Biotechnologie is een verzamelnaam voor de gecombineerde kennis van biologie en technologie. Daarmee wordt deze kennis gebruikt om dieren en planten te kweken. Er wordt gewerkt met bacteriën, gisten en schimmels voor de productie van brood, bier, wijn en kaas.

De moderne biotechnologie gaat nog een stapje verder: hierbij wordt het genetische materiaal van een organisme veranderd door rechtstreeks in te grijpen op het DNA. En daar wordt het pas echt spannend. Tijd voor een maatschappelijk debat.

Op zaterdag 7 september wordt dit besproken in het Muziekcentrum in Enschede met dr.Koert van Mensvoort (creatief directeur Next Nature Network), Peter Joosten (biohacker), Emma van der Leest (onderzoeker biobased art & design), Shahar Livne (material designer), Non Human Nonsense (kunstcollectief), Kuang-Yi Ku (tandarts, biokunstenaar), Yi-Fei Chen (social designer), Valerie Daude (biodesigner), Thieu Custers (design researcher), Joyce Nabuurs (onderzoeksassistent VU).

Moderator : Ruben Baart (hoofdredacteur Next Nature Network).
Spreektaal : Engels
Zaterdag 7-09-2019, 15:00 t/m 19:00
Wilmink Theater, Wenninkgaarde 40-42, 7511 PH Enschede. 

Er zijn verschillende getalenteerde wetenschappers, denkers en kunstenaars op de conferentie aanwezig waaronder Peter Joosten (NL) is biohacker en DYI-futurist. Joosten onderzoekt de verbetering van de mens en de impact ervan op de samenleving en deelt zijn bevindingen via lezingen en workshops. Hij is de maker van de Biohacking Impact podcast, schrijft artikelen over biohacking, technologie en gezondheid en is de auteur van het boek Biohacking.