• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Het Grote Foute Jongens Boek: deel 2

  ALKMAAR – Twee jaar na het grote succes van hun eerste samenwerking zijn ze terug: de populaire columnisten Rob Hoogland (De Telegraaf) en Arthur van Amerongen (de Volkskrant, HP/De Tijd). Ze vertegenwoordigen twee verschillende werelden, maar hebben toch veel met elkaar gemeen. Ze delen een bepaalde humor, spitsvondigheid en maling aan politieke correctheid. Ze zeggen onverbloemd wat ze vinden en passen daarbij vaak het stijlmiddel van de satire toe.

Rob en Arthur leerden elkaar al chattend beter kennen op Facebook, zochten elkaar daarna regelmatig op en besloten toen tot een unieke samenwerking, die heeft geresulteerd in het succesvolle Het Grote Foute Jongens Boek in 2017.

De columnisten bundelden hun krachten nu opnieuw, wat leidde tot een scherp vervolg. In korte dialogen, maar ook langere verhalen passeren alle denkbare onderwerpen de revue: de wereld van de media, drank & drugs, voetbal en sport in het algemeen natuurlijk, de grachtengordel, popmuziek, meisjes, politiek, literatuur, misdaad, leven & dood. Met voorwoorden van Leon de Winter en Adjiedj Bakas.

Wat bepaalde graag lezende en schrijvende mensen van het werk van deze Foute Jongens vinden is ook interessant:

Jeroen Vullings van Nieuwsshow zegt (over deel 1): ‘Totaal taboeloos. Niemand wordt gespaard. Het is een krankzinnig boek waar je met rode oortjes van geniet.’

Lachen kun je ook om wat Leon de Winter er over zegt: ‘Ik lees Hoogland al jaren, en Van Amerongen heb ik veel te laat ontdekt […] Wanneer ze ruggengraatloze politiek-correcten onder vuur nemen, doen ze dat uit respect voor echte revolutionairen."

En de altijd swingend geklede Adjiedj Bakas die steeds mooie nieuwe dingen uitdenkt komt helemaal pittig uit de hoek. Hij zegt: ‘Als troetelhindoe wens ik ieder zuurbekje toe dat ze ooit reïncarneren als een Rob of Arthur. Dan pas heeft het leven zin.’ (Redactie: Niets troetelgedoe hoor. In de allereerste plaats gaat het altijd om de méns. En hindoe zijn - of niet - hoort er gewoon ook bij Adjied!)

Boek: Het Grote Foute Jongens Boek: deel 2
Auteurs: Rob Hoogland & Arthur van Amerongen
Uitgeverij: Pepper Books
Verschijnt eind october

ROB HOOGLAND & ARTHUR VAN AMERONGEN: COLUMNISTEN DELEN HUN HUMOR EN SPANNENDE GEDACHTEN AAN DE TAP...

FOTO: MIEKE MEESEN