• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Kunstenaars en mooie boeken in België

  BELGIË - Ook in België gebeuren inspirerende events zoals het Kabinet Nick Ervinck over Henry Moore. Be-Part, Platform voor actuele kunst, presenteert daar in de bibliotheek van Waregem een project van kunstenaar Nick Ervinck. Deze kunstenaar creëerde een kabinet dat de basis vormt voor de collectie van kunstboeken en monografieën die hij bezit van Henry Moore.

In dit kabinet bevinden zich naast de boeken ook enkele werken van Henry Moore (sculpturen, enkele litho’s), werken van Nick Ervinck en objecten die inspirerend (geweest) zijn voor de beide kunstenaars. De vernissage zal plaats vinden op donderdag 10 oktober om 19u, in de bibliotheek, Boekenplein 1 te Waregem. Eén en ander wordt toegelicht door Patrick Ronse, coördinator Be-Part. En de officiële opening vindt door Pietro Iacopucci, Schepen voor Cultuur Stad Waregem. Het project klinkt als een cultureel sprookjesachtig event.

Nick Ervinck (geboren in Roeselare) creëert in zijn werk een dialoog tussen ambacht en technologie en tussen het virtuele en het fysieke. Zijn vormen zijn geïnspireerd door het werk van kunstenaars als Barbara Hepworth (1903-1975) en Hans Arp (1886-1966), maar het is vooral Henry Moore (1898-1986) die als de grote inspirator voor Nick Ervinck kan worden gezien.

Op zondag 23 juni 2019 werd een gloednieuw kunstwerk van Nick Ervinck onthuld op het Boekenplein in Waregem. De West-Vlaamse kunstenaar creëerde voor Waregem RETMONER, een indrukwekkende sculptuur van 4,40 meter hoog in gelakt staal. De sculptuur kreeg een plaats voor de bibliotheek, die in 2016 werd gebouwd naar een ontwerp van Robbrecht en Daem architecten en Goedefroo + Goedefroo architecten.

Het kabinet wordt gepresenteerd in de bibliotheek van Waregem tijdens de periode van 10 oktober tot 10 december 2019. De bibliotheek is open op maandag, woensdag en vrijdag, van 13:00 uur tot 19:00 uur, op dinsdag en donderdag van 10:00 uur tot 19:00 uur en op zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Op 7 december vindt om 17:00 uur in de bibliotheek van Waregem een lezing over Henry Moore plaats door Sebastiano Barassi, Head of Collections and Exhibitions van de Henry Moore Foundation in Hertfordshire (VK). Nick Ervinck zal bij deze gelegenheid ook zijn collectie boeken en het kabinet toelichten.

IN BELGIË IN WARECHEM WORDT HET KABINET NICK ERVINCK OVER HENRY MOORE GEOPEND IN DE BIBLIOTHEEK...