• Over Edwin Oudshoorn Couture

 • Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • Film: And Then We Danced

 • Introdans ook nu volop in actie

 • 'Photographic Paintings'

 • Historische Modeshow Sheila de Vries

 • Hoeden van Fabienne Delvigne: verfijnde look

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Slot Zuylen viert geboortedag Belle van Zuylen

  OUD ZUILEN - Op zondag 20 oktober 2019 viert Slot Zuylen met een feestelijke Belledag de geboortedag van haar beroemdste bewoner Belle van Zuylen (1740 – 1805). Dit jaar is er een afwisselend programma met muzikale Bellerondleidingen, de presentatie van een nieuw boek van Belle-kenner Kees van Strien, en een creatieve schrijfcursus. Bezoekers zijn welkom en ervaren hoe Belle van Zuylen ons vandaag nog steeds inspireert! Tijdens de Belledag nemen gidsen bezoekers mee in Belle’s voetsporen, door het huis en naar de kamers waar ze zo graag verbleef. Vanaf 11.30 uur starten de Bellerondleidingen ieder uur.

Na afloop worden bezoekers getrakteerd op een intieme voorstelling van Tamar Muziek Theater. Muzikanten Anita van Soest en componist Paul Gelsing kruipen in de huid van Belle van Zuylen. Deze korte impressie zal komend jaar uitgroeien tot een volledige voorstelling.

Onderzoeker Kees van Strien schreef een nieuw boek over de eerste decennia van Belle’s leven: Belle van Zuylen. Een leven in Holland (uitgeverij Aspekt). Hij gaat hierover in gesprek met Ann Demeester, directeur van het Frans Hals museum in Haarlem, letterkundige en een liefhebber van Belle’s denken en persoon. Samen duiken ze in haar Zuylense jaren en proberen te achterhalen waarom haar gedachtegoed tegenwoordig nog steeds zo actueel is. De boekpresentatie start om 16.00 uur in het Koetshuis.

Daarna volgt een schrijfcursus in ‘De kunst van het briefschrijven.’ Bezoekers kunnen hun innerlijke schrijftalent ontdekken tijdens de workshop ‘De kunst van het briefschrijven’, welke om 13.30 uur start in het slot. De workshop wordt begeleid door schrijver en journalist Lyda Westerink, die zich zeer aangesproken voelt door Belles eigenzinnigheid. Geïnspireerd door de talloze brieven van Belle, kunnen deelnemers zich oefenen in het vertellen van verhalen in briefvorm. Prikkelende opdrachten stimuleren de creativiteit. Veel of weinig ervaring; na deze workshop is het schrijven van brieven een fluitje van een cent!

Verder is er voor gezinnen met jonge kinderen (6-11 jaar) om 14.00 uur een speciale Belle-ontdekkingstocht door het huis. In het museumcafé kunnen bezoekers genieten van een lekkere Belle-lunch.
Programma: 11.30 t/m 15.30 uur: Ieder uur Bellerondleidingen met muziektheater, kasteel, reguliere entreeprijs of Museumkaart
13.30 t/m 15.30 uur: Schrijfcursus 'De kunst van het briefschrijven', kasteel, € 10,-. 14.00 uur: Belle-ontdekkingstocht voor gezinnen, kasteel, reguliere entreeprijs of Museumkaart 16.00 t/m 17.30 uur: Boekpresentatie Kees van Strien. Koetshuis, inclusief drankje na afloop, € 10,- De Bellelunch kan vanaf 12.00 uur genuttigd worden in het museumcafé, € 16,50

Speciale aanbieding : Rondleiding, schrijfcursus en boekpresentatie zijn gezamenlijk te reserveren voor 25 euro (zonder Museumkaart) en 20 euro (met Museumkaart).
Vooraf reserveren voor een of meer programmaonderdelen wordt aanbevolen en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 030-2440255.
Evenement: Belledag op zondag 20 oktober 2019, 11.00 t/m 17.30 uur

Entreeprijs programmaonderdelen: € 10,- per programmaonderdeel. Combinatie rondleiding, schrijfcursus en boekpresentatie voor € 25,- en € 20,- met museumkaart.
Entreeprijs rondleidingen: Reguliere prijs à € 13,00 (volwassenen), € 6,75 (kinderen t/m 15 jaar), Korting met BGL VIP-kaart, Museumkaart en Vrienden van Slot Zuylen gratis. Aanvang ieder uur van 11.30 t/m 15.30 uur.

Bellelunch: € 16,50 en verkrijgbaar in het museumcafé. Reserveren gewenst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 030-2440255.

Er is parkeergelegenheid in de omgeving van het Slot voor zowel de auto als voor de fiets. Vanuit Utrecht en Maarssen is Slot Zuylen ook bereikbaar met bus 5. Uitstappen halte Oud Zuilen, waarna ca. 10 minuten lopen. 

FOTO: TRUDELIES DE GRAAF

Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan de Vecht, net buiten de stad Utrecht. Het kasteel heeft een rijke familiegeschiedenis met invloedrijke bewoners, waarin sterke vrouwen een prominente rol spelen, zoals schrijfster Belle van Zuylen. In Slot Zuylen maakt het publiek kennis met de wooncultuur en het dagelijks leven van de Utrechtse adel.

SLOT ZUYLEN - TOURNOOIVELD 1, 3611 AS OUD ZUILEN