• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

De toekomstbouwers op NPO 2

  In het VPRO-programma De toekomstbouwers spreekt Nadia Moussaid tijdens Dutch Design Week in Eindhoven vijf aanstormende en spraakmakende ontwerptalenten met ideeën en oplossingen voor de wereld van morgen. Dat gebeurt van 22 t/m 26 oktober om 22.55 uur op NPO 2 .

Wie zijn deze toekomstbouwers? En hoe beïnvloedt en verandert hun ontwerp straks ook ons dagelijkse leven? Hoe ziet onze toekomst er uit? Hoe ver weg is die toekomst? En is die toekomst eigenlijk maakbaar? Doordat technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen is het moeilijk te voorspellen.

Waar wetenschappers en beleidsmakers vaak een theoretische weg bewandelen steken creatieve ontwerpers hun handen uit de mouwen. Dankzij hun verbeeldingskracht zijn zij in staat realistische toekomstscenario’s te schetsen en om te zetten in vernieuwende ontwerpen voor mens en samenleving.

Aflevering 1: Bernhard Lenger ontwerpt maatschappelijke verandering, hij draait via design aan de knoppen van onze maatschappij. Hoe gaan we om met het milieu, minderheden, maar ook met de ethische kanten van de oprukkende technologie? De inrichting van onze samenleving is ook een ontwerp, en wat Lenger betreft is het de hoogste tijd voor een herontwerp. Strafpleiter Inez Weski toetst Lengers ambities aan de weerbarstige werkelijkheid.

Aflevering 2: Thom Bindels heeft een ingraafbare kartonnen tuin ontworpen die onvruchtbare grond in probleemgebieden transformeert in voedselwalhalla's. Klimaatactiviste en meteoroloog Helga van Leur kijkt of er neveneffecten zijn bij deze ingreep in de natuur.

Aflevering 3: Emma van der Leest ziet de biljoen micro-organismen op onze planeet als de fabriekjes van de toekomst. Zij gebruikt ze om stoffen te laten groeien en oogst in de Rotterdamse haven waterbacteriën om die stoffen op natuurlijke wijze te kleuren. Bioloog en schrijver Midas Dekkers denkt mee over de mogelijkheden en grenzen van dit circulaire systeem.

Aflevering 4: Jólan van der Wiel heeft de natuur als meester-ontwerper en ontwerpt samen met natuurkrachten, zoals water, wind en magnetisme. Met zijn kunstinstallatie ‘Tropic City’ onderzoekt hij hoe ons toekomstige leven in een veel warmer klimaat mooier kan worden. Klimaatverandering als kans in plaats van als bedreiging. Kok en designliefhebber Yvette van Boven bewondert en bevraagt zijn artistieke werk.

Aflevering 5: Kuang-Yi Ku,  de Taiwanese tandarts en ontwerper Kuang-Yi Ku combineert wetenschap en kunst en vraagt met zijn provocerende ontwerpen regelmatig aandacht voor dierenwelzijn en seksuele vrijheid. Een paar spraakmakende designs: een artificiële tijgerpiemel en gemartelde ginseng op de maan. Filosoof en schrijver Stine Jensen kijkt hoe ver ze met hem mee kan gaan.

De toekomstbouwers op NPO 2  van 22 t/m 26 oktober om 22.55 uur op NPO 2
Presentatie: Nadia Moussaid tijdens Dutch Design Week in Eindhoven

FOTO: MERLIJN DOOMERNiK