• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

VVD niet gek op trampolinemeisjes

  AMSTERDAM - Fitness Expo heeft beloofd dat het springfestijn van afgelopen dinsdagavond in het Vondelpark eenmalig was meldt de bekende stadszender AT5.
Het leverde verbaasde reacties op: springende vrouwen op een trampoline begeleid door opzwepende muziek. De trampoline's zijn van het bedrijf Fitness-Expo, ter promotie van een grote fitness-beurs volgende maand.

Het bedrijf heeft verklaard dat het springfestijn eenmalig was en bovendien gratis, maar het geeft toe geen vergunning te hebben aangevraagd. 'Het was meer een soort pop-up actie. Een guerrilla actie zoals je dat noemt. Het is ook maar een half uurtje geweest', zegt Jean-Paul Brinkman van het bedrijf. Hij belooft dat het bedrijf niet meer terugkomt met de trampoline's.

Het gaat hier echter niet alleen om de eenmalig dapper rondhupsende beauties voor een inventief fitness bedrijf. Het gaat om een veel bredere irritatie in politiek verband. De gemeenteraad van de stad Amsterdam wil heel goed omgaan met het prachtige over de hele wereld bekende en druk bezochte Vondelpark.

In het Vondelpark wordt sowieso veel gesport en dat wordt veelal zeer gewaardeerd. Het is tot op zekere hoogte ook toegestaan maar gebeurt tegenwoordig steeds vaker onder begeleiding van commerciële sportclubs.

"Ik heb wel eens ergere dingen in het Vondelpark gezien," zegt stadsdeelbestuurder Paul Slettenhaar. Het organiseren van bootcamps in speelruimtes mag voorlopig nog van de gemeente. Het college gaat op dit moment geen maatregelen nemen tegen commerciële sportclubs in speeltuinen en parken.

Dit jaar ontving het college echter 11 klachten. Sportievelingen en kinderen 'ruziën' dan vaak om ruimte in speeltuinen in het Vondelpark. De gemeente mag activiteiten verbieden, die in strijd zijn met ideeën over de inrichting van de openbare ruimte maar kiest daar toch niet voor. Tot nu toe is er alleen ingegrepen bij rondvaartboten, taxi's, alternatief vervoer of rondleidingen.

Bovendien zegt het college 'multifunctioneel gebruik van de openbare ruimte' juist te willen stimuleren. Bootcampers leveren trouwens eigenlijk alleen op drukke momenten wel eens problemen op. Er wordt niet al te streng gehandhaafd.

"Ik heb wel eens ergere dingen in het Vondelpark gezien," zegt stadsdeelbestuurder Paul Slettenhaar. De VVD heeft een voorstel gedaan waarin zowel aan de behoeftes van spelende kinderen als van sporters moet worden voldaan. Het levert nog wel eens botsingen op: kinderen die gewoon willen spelen en sporters die de klimrekken gebruiken voor bootcamps. Naar aanleiding van de promotie - actie in guerille-stijl stelt de VVD daarbij vast: "Wij hebben liever geen trampolinemeisjes in 'sportclub' Vondelpark."

DE VVD ZIT NIET TE SPRINGEN OM TRAMPOLINEMEISJES....