• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Een Larense Beckmann voor Singer Laren

  LAREN - Opnieuw kan Singer Laren een grote verrassing delen. Een anonieme schenker verrijkt de museumcollectie met een Larens landschap van de wereldberoemde Duitse expressionist Max Beckmann (1884 – 1950). Het schilderij Laren (Landschap met ruiter) is afkomstig uit een particuliere collectie en nu, sinds 1956, weer voor publiek te zien. In Nederland bevinden zich slechts drie werken van Beckmann uit zijn Nederlandse periode in openbare verzamelingen, daar wordt nu een vierde aan toegevoegd.

Singer Laren toont Laren (Landschap met ruiter), samen met een aantal werken afkomstig uit de schenking van Els Blokker-Verwer, op de kunstbeurs PAN van 24 november tot 1 december in Amsterdam.
Op 19 juli 1937 opent Adolf Hitler de beruchte tentoonstelling Entartete Kunst in het Haus der Kunst in München. Honderden werken van Duitse avant-gardisten worden bespot. In deze nazimanifestatie zijn ruim twintig kunstwerken opgenomen van Max Beckmann. Een dag na de opening vlucht Beckmann samen met zijn echtgenote Mathilde (‘Quappi’) von Kaulbach naar Amsterdam, waar zij tien jaar blijven wonen aan het Rokin. In 1947 vertrekken ze naar de Verenigde Staten.

Beckmann is uiterst productief tijdens zijn Nederlandse periode, waarin hij maar liefst een derde van zijn oeuvre maakt. Toch bevinden zich tot nu slechts drie 'Nederlandse' werken in Nederlandse musea. Daar wordt nu een vierde aan toegevoegd. Een anonieme weldoener verwerft dit werk van Beckmann voor Singer Laren, als beloofd legaat aan de Collectie Nederland.
Gedurende de tien jaar die Beckmann in Nederland woont, komt hij regelmatig in Laren en verblijft er meerderde nachten. Uit zijn dagboeken blijkt dat hij Laren (Landschap met ruiter) in zijn atelier in Amsterdam heeft geschilderd uit zijn herinnering aan een van de vele fietstochten in en rond Laren.

Het werk is een krachtige uitdrukking van Beckmanns liefde voor het Larense landschap. Opgezet in sprekende kleurvlakken met zwarte arceringen. De zwarte ruiter doet denken aan het expressionisme van Der Blaue Reiter. Op 11 augustus 1943 is in het dagboek van Beckmann te lezen: "Waren in Laren mit Taxi, Sonne, Regen mit herrlichen Beleuchtungen".

“De connectie met Laren maakt het schilderij voor ons natuurlijk extra bijzonder. En dat we nu een werk van Beckmann hebben, een groot schilder, van wie zo weinig in Nederlands openbare collecties te vinden is.”, vertelt museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm in NRC. “Het past helemaal in onze ambitie om het ontstaan en bloei van het modernisme in de Nederlandse kunst te tonen. Die heeft met de schenking van Els Blokker van de Collectie Nardinc in 2018 al een enorme impuls gehad.”

Laren (Landschap met ruiter) is te zien op kunstbeurs PAN Amsterdam (stand 21) van 24 november tot 1 december en in de tentoonstelling Kunstenaarsdorpen in Europa in Singer Laren, van 6 oktober 2020 tot medio april 2021. Vanaf medio 2021 zal het permanent te zien zijn in de nieuwe Nardinc vleugel van Singer Laren.

Tentoonstellingsagenda Singer Laren:
Weer en Wind. Avercamp tot Willink - t/m 5 januari 2020 ntarctica. Peter Kuipers Munneke op onderzoek t/m 5 januari 2020
The White Blouse - Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier t/m 5 januari 2020
Vrouwenportretten uit de Singercollectie - t/m 5 januari 2020

Openingstijden museum: di. t/m zo. van 11.00 tot 17.00 uur - Openingstijden beeldentuin, horeca en museumwinkel di. t/m zo. van 10.00 tot 17.30 uur

SINGER LAREN - OUDE DRIFT 1 - LAREN 

...SCHILDERIJ VAN WERELDBEROEMDE DUITSE EXPRESSIONIST MAX BECKMAN LANDSCHAP MET RUITER...