• Modeshow Sheila de Vries laat mooie tijden herleven

 • Over Edwin Oudshoorn Couture

 • Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • Film: And Then We Danced

 • Introdans ook nu volop in actie

 • FABIENNE DELVIGNE - heavenly dream

 • 'Photographic Paintings'

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Vrouwelijk Talent in de wetenschap

  L’Oréal zet zich in voor de empowerment van vrouwen op vele vlakken. Een onderdeel van deze commitment is de For Women in Science Awards in samenwerking met UNESCO. Tijdens het jaarlijks terugkerende evenement worden beurzen uitgereikt aan vrouwen die een uitzonderlijke bijdrage leveren aan de wetenschap. In de wetenschap is de positie van vrouwen nog steeds ondermaats: slechts 29% van de onderzoekers wereldwijd is vrouw.

11% van de universitaire leidinggevende posities wordt bekleed door een vrouw en slechts 3% van de wetenschappelijke Nobelprijzen is toegekend aan een vrouw. In Nederland blijft het percentage vrouwen in de wetenschap steken op 24,5%, het laagste percentage in Europa*. Sinds 1998 hebben dankzij L’Oréal en UNESCO meer dan 3100 vrouwen een For Women in Science beurs of onderscheiding gekregen. Drie van hen zijn inmiddels Nobelprijswinnaars. Dit jaar is voor het eerst ook de Rising Talent Award uitgereikt aan jonge vrouwelijke wetenschappers die het verschil kunnen gaan maken in de toekomst.

Lisa Becking en Sandra Khor Manickam - twee vrouwelijke wetenschappers werkzaam in de life sciences – hebben een beurs ter waarde van 25.000 euro in ontvangst mogen nemen om een semester bij het prestigieuze NIAS in Amsterdam te verblijven. Lisa Becking is Marien Bioloog aan de Universiteit Wageningen en doet onderzoek naar de impact van mens en milieu op koraal en maritiem leven. De bevindingen van expeditie naar Bird’s Head Seascape in West Papua, Indonesië, een van de meest gezonde riffen ter wereld, zal zij aan het NIAS gaan uitwerken. De biologische, maatschappelijke én economische implicaties van deze studie kunnen ons handvaten bieden voor toekomstig conservatiebeleid.

Sandra Khor Manickam is historicus aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en onderzoekt de geschiedenis en de ontwikkeling van het concept ‘ras’ binnen de geneeskunde. Ras verwijst naar de genetische menselijke diversiteit, waarvoor gespecialiseerde medicijnen en behandelingen van toepassing kunnen zijn. Tegelijkertijd heeft 'ras' ook in de geneeskunde een controversiele lading, mede gevormd door het publieke debat. Met haar onderzoek hoopt Sandra het concept ‘ras’ in kaart te brengen en een nieuwe discussie te openen over de waarde in genetisch onderzoek.

Nieuw dit jaar zijn de Rising Talent Awards om de academische carrières van jonge vrouwelijke onderzoekers in Nederland te bevorderen. De bestaande beurzen richten zich op vrouwelijke wetenschappers die al gevorderd zijn in hun carrière. De nieuwe beurs zorgt ervoor dat ook jonge onderzoekers erkenning krijgen voor hun academische prestaties en toekomstpotentieel. De hoofdprijs van 3.500,- gaat dit jaar naar Jorinde van de Vis, geboren in 1991 en Postdoc aan het DESY instituut Hamburg, voor haar onderzoek naar ‘ Higgs dynamics in the early universe’.

‘Het verband tussen processen in de deeltjesfysica - op de allerkleinste schaal - met de evolutie van het heelal als geheel vind ik fascinerend.’Jorinde van de Vis (2019)
Jorinde van de Vis behaalde haar Masters Theoretische Natuurkunde aan de universiteit van Leiden en heeft zojuist haar PHD afgerond aan het Nikhef instituut. Haar onderzoek vindt plaats op het grensvlak van de elementaire deeltjesfysica en de kosmologie. Twee fundamentele vragen vormen de spil van haar onderzoek: hoe heeft het universum zich ontwikkeld en wat zijn de fundamentele bouwstenen van materie?

L’Oréal hoopt samen met de Nederlandse UNESCO commissie en partners van het programma - Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS), het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH), en de KHMW - een positieve bijdrage te leveren aan vrouwen in de wetenschap met als motto ‘The world needs science, science needs women’.

NEDERLAND MOET ZICH HOOGNODIG RESETTEN EN EINDELIJK VROUWEN IN DE WETENSCHAP OP ÉÉN LIJN ERKENNEN SAMEN MET DE MANNELIJKE WETENSCHAPPERS....

FANTASTISCH WERK VAN VROUWELIJKE WETENSCHAPPERS WORDT WEL ERKEND DOOR DE GROEP L'OREAL...

De Groep L’Oréal heeft meer dan 100 jaar ervaring in de beauty-industrie. Research en Innovatie, en een toegewijd onderzoeksteam van 4.000 mensen, zijn het hart van de strategie van L’Oréal.