• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Duizenden Albanezen dakloos door aardbevingen

BUDAPEST/TIRANA (BosNewsLife) - Hulpverleners zeggen dat evangelische kerken behoren tot degenen die hulp bieden aan duizenden Albanezen die dakloos zijn geworden, waaronder honderden christenen, na de dodelijkste aardbevingen in Albanië in decennia.Door de zwaarste aardbeving op 26 November zijn minstens 51 mensen gedood en meer dan 3.000 mensen gewond melden de autoriteiten. En temidden van de eerste pogingen tot herstelwerk, vond alweer een tweede zware aardbeving plaats op donderdag bij 20.33 lokale tijd in dezelfde omgeving plaats.

Fonds Barnabas, een Christelijke hulp- en belangenorganisatie verklaarde: "Veel mensen slapen in tenten en auto's, of gewoon in de open lucht doordat hun huizen zijn ingestort en de gebouwen te onveilig zijn." BosNewsLife vernam dat de ergst getroffen gebieden onder andere de havenstad Durrës is. Daartoe behoort een populair strand vakantiegebied voor Albanezen, zo'n 30 kilometer ten westen van Tirana, de hoofdstad. Van minstens twaalf christelijke families zijn de woonhuizen verwoest. Ook zijn drie kerkgebouwen beschadigd en moeten worden gerenoveerd. De nabijgelegen noordelijke stad Thumane werd ook geraakt en veel scholen blijven gesloten.

De premier van Albanië Edi Rama zei hij de grote nood van zijn land deze week bij een bijeenkomst met president Donald Trump van de V.S. en andere leiders van Europa en Canada had besproken. Ed Rama kondigde vervolgens op een persconferentie woensdag 4 december aan dat hij blij was met de internationale steun die hij op een top van de militaire alliantie van de NAVO had gekregen. Hij liet aan de verslaggevers weten een positieve reactie te hebben gekregen op zijn plannen om een internationale donorconferentie te houden over de tragedie die één van de armste landen van Europa zo zwaar heeft getroffen.

De Europese Unie en de Verenigde Naties zullen de internationale inspanningen coördineren-waaronder die van de Verenigde Staten- om Albanië te helpen na de aardbevingen waardoor meer dan de helft van de 2,8 miljoen inwoners van het land getroffen zijn.

Ursula von der Leyen, de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie, zei dat de uitvoerende tak van de EU 15 miljoen euro aan Albanië heeft toegezegd en dat het de voorgestelde donorconferentie zal helpen organiseren.

Maar terwijl politici deze conferentie voorbereiden, deelt het Fonds Barnabas mee dat het nu al nauw samenwerkt met de Albanese Evangelische Alliantie om hulp te bieden aan Albanese minderheids-christenen en andere inwoners. Het legde uit dat de alliantie kerken in het hele land hulp coördineert om warme maaltijden, tenten, dekens, transport en andere zorg voor de getraumatiseerde aardbevingsslachtoffers aan te bieden.

"Deze mensen verkeren in grote nood", zei pastoor Gentjan, een evangelisch Albanees predikant die zijn kerkleden heeft gemobiliseerd om de slachtoffers van de aardbeving in hun land te helpen. Zijn achternaam werd niet gepubliceerd in verschillende delen van het land waar de meeste mensen moslims zijn.

Beelden verkregen door BosNewsLife toonden christenen die soms hun werk tussen het puin onderbreken om te bidden voor hun zwaar getroffen medemensen en hun land. Fonds Barnabas vertelde BosNewsLife dat voor Albanië 'het op drie na armste land van Europa, deze natuurramp op het slechtst mogelijke moment plaats heeft gevonden, net nu de winter eraan komt'.

Albanië maakt het bovendien heel moeilijk aan christenen hun geloof te belijden. Het is een sterk islamitische natie. "Christenen die de islam hebben verlaten om Christus te volgen, kunnen daarbij veel tegenwerking - zelfs geweld - van hun moslimfamilieleden ondervinden. En de radicale islam groeit in het land," vertelde Barnabas Fund aan BosNewsLife. Albanië zou graag in de EU willen worden opgenomen maar moet daarvoor aan bepaalde voorwaarden voldoen zoals bestrijding van corruptie en misdaad.

Het land is daarin een stuk vooruit gegaan en is nu kandidaat-lid EU. Het land heeft dus een plek in de wachtkamer verworven ... maar vreemd genoeg hoor je vrijwel nooit in de media iemand over de onterechte onderdrukking van christenen in het zwaar door moslims gedomineerde gebied.

AUTEUR: STEFAN J. BOS