• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Chef-koks houden van heerlijk eten Zonder Verspilling

  AMSTERDAM - Na en tussendoor al die feestelijke weggeef-momenten vol familie-plezier is het best belangrijk je eens te verdiepen in Nederlandse voedselverspilling. Hoe komt dat toch? Leven wij op zo'n zorgeloze of verwende manier? Jaarlijks wordt zo’n 2,5 miljoen ton eten in ons land verspild, van akker tot aan tafel...

Daarmee wordt niet alleen het eten zelf verspild, maar ook de gebruikte grondstoffen die nodig waren om dat eten te produceren: water, landbouwgrond, arbeid en vervoer. Voedselverspilling heeft veel schadelijke gevolgen voor het milieu - het zorgt namelijk voor 8% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Iets om ons te verbeteren in onze persoonlijke levensstijl. Veel Amsterdamse chef-koks en voedselspecialisten besloten tot actie over te gaan. 

Zij redden het afgelopen half jaar maar liefst 140.000 kilo voedsel. Amsterdam is daar blij mee want voedsel: weggooien is zonde. Amsterdam moedigt daarom net als bepaalde andere steden ininitiatieven tegen voedselverspilling aan. Onze ouders en onze grootouders gooiden niet zomaar iets maar dat waren andere tijden. We zijn hun zuinigheid soms een beetje en soms helemaal kwijt geraakt.

De hoofdstedelijke chef-koks hebben daar alert op gereageerd en besloten goed voedsel van verspilling te redden. Via InstockMarket.nl bestellen chef-koks verse producten die over zijn of die de schappen van de winkels niet halen. InstockMarket.nl is een onderdeel van Instock.

Dit initiatief werd in 2014 opgericht door Selma, Bart en Freke en sindsdien zetten zij op allerlei manieren voedselverspilling op de kaart. Met hun drie restaurants, catering, productlijn en kookboeken. Instock bestaat inmiddels uit een groot team van enthousiaste mensen met één duidelijke overeenkomt: ze houden van eten, en niet van verspilling. Van een creatief keukenteam, tot-en-met de food rescue drivers die voor dag en dauw de producten redden van de verspilling.

Eind 2017 zijn ze begonnen met de pilot voor InstockMarket.nl. waarna ze met veel partners gaan samenwerken omdat zoals zij dat uitdrukken 'hopen van hun ideaal het nieuwe normaal te maken'.

InstockMarket.nl is de eerste B2B marktplaats tegen voedselverspilling en verbindt horecabedrijven met de overschotten en imperfecte producten uit de voedselketen om zo voedselverspilling tegen te gaan. Een komkommer met een rare kromming, aardappels met een buikje, apart gevormde worteltjes etc. etc.

Je kunt er allemaal heerlijk eten van koken en de chef-koks zorgen er met plezier en passie voor dat de maaltijd precies goed smaakt maar voedselverspilling ... staat niet op het menu. Dat maakt het extra-feestelijk.

WAT LEUK DAT JULLIE ER ZIJN MET DAT LEKKERE ETEN... EN TOTAAL ZONDER VOEDSELVERSPILLING...