• Spencer Tweeling showt Chopard

 • 'The Art of Perception'

 • MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Fashion for Good Experience: confronterende expo

  AMSTERDAM – Vanaf 13 december opent de Fashion for Good Experience een tijdelijke tentoonstelling met de outfits van de finalisten van de Redress Design Award 2019. Redress is ‘s werelds grootste duurzame modeontwerp wedstrijd uit HongKong.

De unieke stukken van de finalisten zijn gemaakt door middel van upcycling, hebben ‘zero waste’ of zijn in elkaar gezet met verschillende reconstructie-technieken. Ze zijn ontworpen door internationale game changers, met als doel de mode-industrie te transformeren.

De tentoonstelling werd officieel geopend door de oprichter van Redress, Christina Dean, en Managing Director van Fashion for Good, Katrin Ley. De opening werd verder bijgewoond door studenten van verschillende modescholen uit Amsterdam zoals AMFI en Artemis, en ook een klein groepje pers, influencers en industrie experts waren aanwezig.

Schrijfster en duurzame lifestyle expert – en oud-jurylid van Redress – Marieke Eyskoot modereerde het evenement en stelde Christina enkele vragen op het podium en begeleide de Q&A met het publiek. Anna Schuster (Duitsland), een van de finalisten van de wedstrijd, was aanwezig bij het event, zij presenteerde haar moderne look voor mannen, gemaakt met verschillende technieken zoals patchwork, gehaakte elementen en diverse reparatieconstructies.

De Redress Design Award 2019 ontving aanvragen uit 43 verschillende landen. De competitie promoot duurzame ontwerpen en technieken om zo de groei naar een circulair modesysteem te stimuleren. De eerste plaats werd dit jaar toegekend aan Maddie Williams (UK). De prijs is o.a. het maken van haar eigen upcycled retail collectie voor REVERB, van de JNBY Group, een van China’s grootste modehuizen.

Redress is een innovatieve NGO uit Hong Kong die zich inspant om textielafval te verminderen en duurzaamheid binnen de mode-industrie te bevorderen. Via hun dynamische programma’s werken ze rechtstreeks samen met ontwerpers, merken, fabrikanten, professionals uit de industrie, educatieve organisaties en consumenten, om innovatieve modellen te promoten en de groei naar een nieuwe circulaire economie voor mode te stimuleren.

Winnares Maddie past verschillende upcycling en reconstructie-technieken toe in haar collectie met bijvoorbeeld het gebruik van textielafval, oude garen en tweedehands kleding kwam ze zo tot een “zero waste” outfit. Ze is ontzettend enthousiast over het winnen van de Redress Design Award: “Dat mijn collectie opgenomen zal worden in een commercieel ge-upcycled label wordt een te gekke leercurve voor mij! Ik ga me enorm inzetten om duurzame, circulaire principes centraal te laten staan in alles wat ik doe. Dit is dé tijd om de milieuproblemen van nu aan te pakken.”

Alle kledingstukken in de Fashion for Good Experience zijn zorgvuldig gestyled op mannequins van Mannequino, ’s werelds eerste modulaire etalagepop, ontworpen voor een circulaire economie.

De tentoonstelling is voor het publiek van 13 december 2019 t/m 13 januari 2020 dagelijks te zien in de Fashion for Good Experience op Rokin 102 in Amsterdam en is gratis toegankelijk.

FOTO: ALIENA KRASIVA