• Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Film Noir - The Dark Side of Hollywood

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Rouw van werknemer verdient meer aandacht

  Werknemers die te maken krijgen met een ingrijpend verlies, hebben vooral behoefte aan begrip en betrokkenheid van hun leidinggevende en collega’s. Ook op langere termijn. Een begripvolle omgeving helpt rouwende werknemers om weer op een goede manier terug aan het werk te komen. In de praktijk gaat dat gelukkig vaak goed. Maar helaas te vaak ook niet. Dat blijkt uit berichten van CNV Vakmensen dat deze bittere ervaringen in veel situaties grondig cijfermatig heeft onderzocht. Het gaat dus niet om opzettelijk slachtoffer-gedrag waar sommige mensen veel aandacht aan ontlenen. Het gaat om echte pijn.

Iedereen die een geliefd persoon heeft verloren of iemand moet missen die een belangrijke rol in je leven heeft gekregen weet in wat voor een vreselijk diep gat je daarna kunt vallen. De peilloze diepte waar je dóórheen gaat is een periode waarin je ook heel kwetsbaar bent voor de reacties van anderen. Van mensen uit je persoonlijke omgeving maar ook van mensen uit je werkomgeving. Die kunnen verrassend begripvol zijn maar ook alles nog moeilijker maken om te verwerken.

Hoe krijg je ZELF je leven dan weer op de rails? De ervaringen van werknemers hiermee zijn heel verschillend; het hangt er kennelijk maar net vanaf waar je werkt en hoe empathisch je werkgever, leidinggevende en collega’s zijn. Rouw op de werkvloer verdient duidelijk meer aandacht, blijkt uit de soms ontluisterende ervaringen van werknemers die te maken kregen met het verlies van een dierbaar persoon. 

CNV Vakmensen zet zich hiervoor in en gaat werkgevers aktief ondersteunen om zaken te verbeteren. Samen met rouwdeskundige Manu Keirse wordt een rouwprotocol voor bedrijven ontwikkeld, met praktische adviezen en tips voor leidinggevenden en collega’s.

Persoonlijk zou ik heel graag willen zeggen: ga niet aan iemand die bijvoorbeeld net een partner of ander onmisbaar familielid heeft verloren uitleggen hoe erg datzelfde was voor jou toen het bij jou gebeurde. Probeer iemand zelf uit zichzelf te laten praten en luister. Het is heel moeilijk maar luister.

Het is zelfs tamelijk heldhaftig te noemen om jezelf als het ware een tijdje te moeten uitschakelen of ook het gevoel te krijgen dat alleen de ander gedurende het gesprek belangrijk lijkt te zijn .Jij hebt ook bagage bij je. Maar al is het uitputtend maar jouw vriendelijk aandacht is goud waard voor de ander. Er is nu eenmaal een soort hartelijkheid waarvoor geen prijs kan worden bepaald.Het is duidelijk een geschenk als je die tegenkomt. 

...WAAROM BEN IK NU ALLEEN? IK HEB HEUS ZO MIJN BEST GEDAAN...