• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Wordt Johan Th. Bos dan maar coaching coach?

  AMSTELVEEN - Eerst werkte de toename van beoefenaren van dat tot beroep verheven oprechte amateurisme op mijn lachspieren. Maar zo langzamerhand kan ik het woord ‘coach’ niet meer verdragen. Lang geleden had een voetbalclub er één met veel ervaring in die sport, die andere 17 miljoen Nederlanders die het beter wisten even niet meegerekend.

Maar tegenwoordig is er voor elke activiteit (en soms dat niet eens) wel iemand die zich daarvan coach wil noemen. En ik mij maar afvragen wat zo iemand doet. ‘Begeleiden’, zeggen zij zelf. Dat is zo vaag als het beroep. Kijk, een arts, leraar Duits, brandweerman, timmerman (sorry voor mijn gebrek aan genderneutraliteit) of automonteur zijn duidelijke beroepen. Die ook sinds jaar en dag bestonden.

Maar sinds men naar het Engelstalige ‘coach’ uitweek, zagen natuurlijk allerlei onduidelijke figuren daar een markt in en werd de eerbiedwaardige voetbaltrainer van voorheen hun concurrent. Soms vrees ik dat ook de Amstelveense samenleving er dupe van wordt, maar in de wijken is men gelukkig over het algemeen niet verder gekomen dat wijkcoach, overigens ook een onduidelijke functie, maar mensen die haar bekleden, zag ik voornamelijk bij praatmanifestaties en recepties. Ach, misschien is die Engelse ziekte wel het enige wat de activiteiten van die in de wijken kennelijk werkzame figuren in mijn ogen tegen hebben en werken zij achter de schermen heel vakkundig en hard. Maar wat is hun vak dan?

Totaal anders ligt het voor de gebieden waarop volgens mij nooit eerder een coach bestond. Er zijn trouwens daarvoor compleet nieuwe terreinen bedacht. Eigenlijk kan iedereen coach worden. Okay, ik weet ook wel dat psychologen met papieren zich op één of andere manieren specialiseren in een bepaalde, vaak zelf bedachte, discipline om klanten te werven. Maar de meesten hebben grazige weiden ontdekt in een compleet nieuwe business.

“Het zou zonde zijn als je geld spendeert aan iemand die ooit eens een online cursus is begonnen en nooit heeft afgemaakt, maar denkt nu de wijsheid in pacht te hebben”, zei volgens het magazine Vrouw een man tegen zijn echtgenote, die wegens volstrekt onduidelijke klachten met een begeleider had afgesproken.

Angst voor een peperdure charlatan, zat de echtgenoot dwars. Helemaal ongelijk had hij niet. De in Amstelveen aanwezige coaches op het gebied van bij voorbeeld zwangerschap, stress en budget rekenen een tarief dat kan oplopen tot € 175 of meer per consult. Maar ja, wie geen therapeut heeft schijnt in Amerika niet mee te tellen en in Nederland lijken de dure begeleiders dezelfde kant op te willen.

Behalve de al genoemde behoorden coaches tot het nieuwe gilde der begeleiders ‘specialisten’ op de terreinen burn out, competentie, life, management, loopbaan, zingeving, relaties, seks, studie, overgang, midlife crisis, familie, team, wandelen, ondernemers, jongeren, gezin, ZZP, persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit, vrijwilligerswerk, kinderen, vakantie enzovoort.

De lijst kan in het oneindige worden aangevuld. Ongetwijfeld zal er in deze tijd ook een energie-. Duurzaamheids-, fiets- en openbaar vervoercoach zijn. Ik denk er zelf over coaching coach te worden. Maar misschien krijg ik dan óók wel weer concurrentie.

... COACHES ONDER ELKAAR DISCUSSIËREN OVER CLIËNTEN DIE NIET UIT HUN COMFORZÔNE STAPPEN  MAAR FANATIEK HUN PROBLEMEN BEWAKEN... HEEL PIJNLIJK VOOR ONS VAK MAAR HET LEVEN GAAT DOOR...