• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Milieuvriendelijker leven goed idee?

  Maar liefst 72% van de Nederlanders geeft aan van plan te zijn om het afval van wegwerpplastic te verminderen in 2020. 25% van de mensen benoemt dit zelfs expliciet als goed voornemen, naast de gebruikelijke voornemens als meer sporten, gezonder eten en afvallen. Het is hiermee een populairder voornemen dan stoppen met roken (14%) en minder alcohol drinken (15%). Dit blijkt uit een representatief onderzoek onder meer dan 1.000 respondenten dat SodaStream Nederland liet uitvoeren.

Het grootste deel van de Nederlanders (65%) gaat met goede voornemens het nieuwe jaar in. Waar de goede voornemens traditiegetrouw betrekking hebben op een gezondere lifestyle, worden milieuvriendelijker leven in het algemeen (20%) en minder plastic gebruiken (25%) dit jaar ook veel genoemd. Met 35% wordt het voornemen om minder plastic te gebruiken relatief vaak onder 55-plusser genoemd.

Bewuster omgaan met plastic Bijna driekwart van de respondenten geeft aan van plan te zijn minder plastic te gaan gebruiken in 2020. Dit plan wordt voornamelijk gedragen door de mensen van 55 jaar en ouder: hiervan geeft zelfs 89% aan van plan te zijn om minder plastic te gaan gebruiken, versus 68% van de mensen tussen de 18 en 34 jaar. Maar liefst 80% laat weten dat zij het afgelopen jaar al bewuster om zijn gegaan met het gebruiken van wegwerpplastic.

De herbruikbare waterfles blijkt populair in Nederland, vooral onder vrouwen (75%) en de jongere generatie tussen de 18 en 34 jaar. Van deze leeftijdsgroep gebruikt reeds 85% een herbruikbare fles. In 2020 is 81% van de Nederlanders van plan om vaker gebruik te maken van een herbruikbare fles, waarmee honderden, zo niet duizenden, wegwerpflessen kunnen worden bespaard.

SodaStream draagt bij aan de goede voornemens van Nederlanders door op 6 januari herbruikbare flessen (goed voor bruiswater en bruiswater) aan te bieden aan reizigers op Station Rotterdam Centraal. Dit is de eerste dag van het jaar waarop weer massaal voor werk en studie gereisd zal worden. Hiermee voegt het bruiswatermerk meteen de daad bij het woord om haar doel en goede voornemen te realiseren om wegwerpplastic terug te dringen.

SodaStream is onderdeel van PepsiCo en marktleider voor toestellen om thuis bruisend water te maken. Sodastream-bubbels hebben veel voordelen voor de consument; het is gezond, eenvoudig te maken en beter voor de planeet. Met de herbruikbare SodaStream fles voor (bruis)water kan men bovendien duizenden flessen van wegwerpplastic besparen. De producten zijn verkrijgbaar in meer dan 80.000 winkels in 46 landen.

Het onderzoek onder meer dan 1.000 respondenten in Nederland vond plaats in de periode van 24 tot en 26 december 2019 en werd door onderzoeksbureau Sherloq uitgevoerd in opdracht van SodaStream Nederland.

HERBRUIKBARE SOADASTREAM WATERFLES BESPRAART OP DUIZENDEN FLESSEN VAN WEGWERPPLASTIC ...