• Modeshow Sheila de Vries laat mooie tijden herleven

 • Over Edwin Oudshoorn Couture

 • Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • Film: And Then We Danced

 • Introdans ook nu volop in actie

 • FABIENNE DELVIGNE - heavenly dream

 • 'Photographic Paintings'

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Nieuwe trend onder millennials; spiritualiteit

  Er wordt door Boomers vaak wat bevreemd gereageerd op Millennials want zij hebben tenslotte ook heel hard gewerkt maar dat verwachtten ze ook heel gewoon van zichzelf. Tegenwoordig willen millennials - die veelbesproken jonge generatie dus - speciaal zinvol werken en is hun werk ook een soort privéomgeving waarin ze het uiterste van zichzelf eisen en helemaal hoteldebotel zijn als ze een fout maken. Jammer dan.... zou je kunnen denken. En dat ook als menselijk en begrijpelijk opvatten.

Als leidinggevenden er dan nog met een terechtwijzing op reageren komen veel van de millennials totaal in een crisis terecht. Ze kunnen zichzelf geen tekortkomingen vergeven. Vaak vergen ze te veel van zichzelf en ontspanning is super-belangrijk voor deze groep. Dat kan op allerlei manieren maar is een noodzakelijk onderdeel van hun levensstijl. Misschien is het dan niet zo verbazingwekkend dat spiritualiteit onder veel millennials een grote nieuwe trend is.

Neem Yeremy die veel in spirituele boeken neust en ook veel mensen om zich heen aantrekt waarmee hij bijvoorbeeld bespreekt dat Tijd in het Ubniversum niet bestaat. Hij zegt: "Het is wetenschappelijk vastgesteld dat Tijd iets is wat wij zelf vanuit onze mindset beleven. En wij zijn er alleen Nu." Over die mindset gesproken... Veroordeelt hij onze mind dan? Vindt hij het niet juist hard nodig dat je in deze 'tijd' toch wel goed je hersens moet gebruiken? "Ik denk dat het universum er Nu en op dit moment er voor zorgt dat dit onze realiteit is. Daarin leven wij. En jij maakt met jouw gedachten jouw realiteit. Iedereen doet dat op dit moment en nu. Iedereen leeft in haar of zijn eigen realiteit."

Niet zo gek gedacht want voor iedereen is eenzelfde situatie vaak heel anders. Maar waarom zou je niet heel goed moeten nadenken en vooral goed je hersens gebruiken in het leven?

"Omdat het denken over mensen of situaties is gebaseerd op een soort korte impulsen vanuit wat je in het verleden hebt gezien of ondervonden. Dat heeft jouw inzichten zo gemaakt. Door alleen denken laat je niet je Totale Persoon aan het woord Je bent voorgeprogrammeerd. Het is daarom veel beter naar jezelf te kijken en op te letten hoe je reageert op mensen en situaties. Ik oordeel niet... Het gaat er om dat je dat van jezelf beziet en als het een bad habit is ... verandert. Ik zie dat veel mensen graag verandering willen in hun leven. Ik vind het jammer als iemand niet gelukkig is met zichzelf of met het leven. Maar te veel mensen sjouwen altijd hun verleden altijd mee. Ze zijn er niet NU. Je moet je Bad Habits zelf herkennen en van jezelf accepteren dat je ze hebt en willen weten dat je ze kunt veranderen ook al kost dat moeite."

Zeker kost dat veel moeite. Denk maar aan mensen die zichzelf als slachtoffer van hun verleden door het leven slepen... Zij laten hun verleden nooit achter...  Yeromy: "Helaas maakt dat hun leven niet beter. Dat is dan zelfs hun identiteit geworden Maar dat doen ze onbewust. Ik oordeel nogmaals niet maar wie zouden ze zijn als ze het verleden zouden los laten? Toch heeft iedereen altijd een keuze daarin... "

Altijd? Dat kan iemands leven zijn geworden zonder dat ze daar iets aan kunnen doen. Stel je voor - ik noem een heftige situatie - dat je door een misstap in de gevangenis belandt. Hoe kan je je dan ontwikkelen als je vast zit?
"Ook dan heb je een keuze want je kunt er over denken waarom je een foute daad hebt begaan en jezelf dan toch daarmee accepteren. En daarna besluiten het verkeerde gedrag in de toekomst te veranderen. Dat kan alleen maar als je je bewust wordt van de gedachten die ertoe hebben geleid en dat je je niet hebt laten leiden door je Totale Persoonlijkheid die beter weet... Als je je steeds door die losse gedachten of impulsen laat leiden neem je verkeerde beslissingen en dat moet veranderen wil je gelukkig zijn met jezelf. Het onbewust zoeken wordt gevolgd door de Grote Leegte die veel mensen vergeefs proberen op te vullen met drugs, relaties, bezit etc."

Dat is inderdaad erg. Misschien kunnen we iedereen wensen in 2020 een heel spiritueel jaar tegemoet te gaan... Vol goede wellicht verbeterde gedachtes...
Yeromy: "Hier ben ik het graag mee eens want je gedachten bepalen ook je realiteit. Daar manifesteer je jezelf mee. Spiritueel zijn en goede gedachten ontwikkelen kan wel als de nieuwe trend onder Millennials worden beschouwd maar daar gaat het niet alleen om. Spiritualiteit moet je echt doorleven."

VERKEERDE GEWOONTES IN 2020 VAN JEZELF ACCEPTEREN EN CORRIGEREN OM JE LEVEN TE VERBETEREN.... :