• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Hond Bella helpt je zo ontzettend graag

  Vanzelfsprekend heeft iedere hond wel iets moois of iets leuks maar Bella wordt algemeen beschouwd als laten we het respectvol uitdrukken 'minder mooi'. Er zijn stemmen geweest die haar heel onbeleefd 'het lelijkste hondje van Amsterdam' durven noemen maar dan ook wel 'héél erg lief.' Natuurlijk heeft dat veel te maken met haar bazin Monica want Bella is wel een hond met een verleden.

De blonde Monica is een zonnige verschijning en helemaal van deze tijd. Ze woont al 30 jaar op de gracht heel dichtbij in Amsterdam West en hoewel ze heel open en spontaan is zal ze toch niet direct zomaar iedereen te woord staan. "Toen Bella enige jaren geleden in mijn leven kwam wist ik gewoon niet wat er gebeurde." vertelt ze. "Iedereen kent Bella en bijna iedereen spreekt mij over haar aan. En ik krijg vaak ongevraagd zulke aardige reacties van onbekenden op Bella. Behalve natuurlijk als mensen veel haast hebben."

"Het is ook een heel aparte vertschijning,"reageer ik tactvol terwijl ik verbaasd zie hoe de hond die mij toch helemaal vreemd is bijna smekend aankijkt en over de grond heen en weer rolt  op haar ruggetje waar een keurige brede rode band van een hondentuigje met duidelijke witte letters de naam Bella aangeeft. Zonder woorden laat Bella weten dat ze snakt naar vriendschap.
Wat een schatje,denk ik vertederd. "Ze is eh... wel heel bijzonder," reageer ik. In mijn achterhoofd heb ik herinneringen aan de mooiste en pienterste honden van de wereld die in mijn buurt worden uitgelaten.

Bijvoorbeeld die werkelijk beeldschone foxterrier die een eigen Facebook pagina heeft met wel duizenden volgers. Hij lijkt wel zo uit een droom van een tekening van een kinderboek te zijn weggelopen. Wat een pracht van een hond. En sympathiek ook. Zijn baasje komt uit het buitenland maar woont en werkt hier en gaat jaarlijks samen met zijn vriend terug voor een lange lange heerlijke vakantie ergens in Zuid-Amerika.- Ik ben vergeten waar - maar zijn familie die daar woont op een grote boerderij en hun eigen honden zijn altijd dolblij zijn met hun komst.

De hond weet het precies want dat wordt weer lekker onbezorgd en lekker smerig soms met de andere dieren spelen. Hier ziet de officiële schoonheid ziet er altijd keurig tip-top gewassen en gedit- en- gedat uit. Dat heb je zo met beauties. Dat word je niet voor niets. Daar moet aan gewerkt worden.

Tijdens het dagelijkse shoppen ontmoette ik ook die grappige detective-achtige hond met eigenaresse. Een buitengewoon pittig hondje met een obcessie voor lege sigarettenpakjes. Als er ergens zo'n leeg pakje weggegooid is klemt Rex het als een trofée trots tussen zijn kaken. Vooral een bepaald merk vond hij helemaal  super gek genoeg. Met het duurder worden van rookwaar zal Rex het tegenwoordig overigens wel heel wat minder druk hebben.

Monica vertelt: "De hond Bella heeft ook een heel sociale kant. Ze is zo graag bij kinderen en daarom ga ik wekelijks met haar naar een ontmoetingsplek van kinderen met een beperking. Daar heeft ze vooral contact met een 16-jarige tiener die altijd ontzettend blij is als ze ons ziet. We blijven een uur."

Hond Bella heeft het kennelijk door dat zij het onderwerp is van ons gesprek en maakt nu bijna een koprol van enthousiasme en liefde voor mij. Monica moet er ook om lachen en zegt: "Vaak vragen mensen hoe Bella aan die grijze haren en baard komt maar zo is ze altijd geweest hoor. Het is een Spaanse straathond. Er is een groep vrijwilligers - een steungroep - die zich voor die honden inzet. Zo is mijn Belli bij mij gekomen... Ik weet het nog precies toen ik haar op Schiphol mocht afhalen. Van haar vroegere leven is mij verder niets bekend. We denken dat ze nu ongeveer 5 jaar is. En we waren meteen dolblij met elkaar."