• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Koning bezoekt burgerinitiatieven in Tilburg

  TILBURG - De Koning heeft dinsdag 11 februari een werkbezoek gebracht aan de gemeente Tilburg. Bij het bezoek stonden verschillende initiatieven uit de stad centraal. In Tilburg krijgen inwoners de kans om individueel, als buurt of met partners een gemeentelijke taak aan te pakken en dingen te doen zoals zij denken dat goed is voor de inwoners en de energie in de stad.

De dag begon met een werkbezoek bij de Piushaven. Hier werken omwonenden, ondernemers , schippers en de gemeente samen aan het beheer van de haven. De Koning ging in gesprek met de betrokkenen over de ontwikkeling van de Piushaven. Daarbij ging het over de samenwerking tussen gemeente en initiatiefnemers bij het project.

Hierna volgde een rondleiding waarbij Koning Willem-Alexander sprak met de havenmeester, de oprichters van een zeilschool en met een jonge buurtbewoner die vanuit zijn bootje plastic en ander afval uit de haven haalt. Hij is daar zomaar uit zichzelf mee begonnen.

Vervolgens bezocht de Koning het Spoorpark, een 7,5 hectare groot stadspark dat door Tilburgers tot stand is gebracht. Van idee tot de uitvoering en het beheer zijn de inwoners aan zet en faciliteert de gemeente alleen waar nodig. Tijdens een rondleiding kreeg de Koning uitleg over het ontstaan van het park en bezocht hij onder andere de stadscamping, het sportterrein en het watersysteem dat regenwater uit de stad en het park kan opvangen en daarnaast 25 bronnen en een ondiepe speelbeek omvat.

Het watersysteem, ‘Levend Water in de stad’, is in 2013 opgenomen in het Droomboek met toekomstdromen van Nederlanders dat ter gelegenheid van de inhuldiging van de Koning is gepubliceerd. Afsluitend ging de Koning in gesprek over de rol van de gemeente bij initiatieven van inwoners en hoe deze rol in de loop der jaren is veranderd.

Nederland kent steeds meer van dit type collectieve burgerinitiatieven en coöperaties. Ze worden voor en door bewoners opgezet, leveren een bijdrage aan het behoud van leefbaarheid van de eigen (leef)omgeving en bestrijken verschillende onderwerpen zoals energie, groen, duurzaamheid, zorg, welzijn, leefbaarheid en cultuur. De initiatieven starten veelal vanuit sociaal-maatschappelijke betrokkenheid en behoefte van burgers aan verbetering. Daarbij denkend aan de resultaten op lange termijn.
In een serie werkbezoeken schenkt de Koning aandacht aan dergelijke initiatieven. Dat gebeurde al in 9 andere grote en kleinere gemeenten.

DE KONING OP DE STEIGER IN TILBURG IN GESPREK MET DE JONGEMAN DIE UIT ZICHZELF MET ZIJN BOOTJE PLASTIC EN ANDER AFVAL UIT HET WATER VAN DE PLUSHAVEN VERWIJDERT...DESGEVRAAGD VERKLAARDE HIJ: ÁCH, IK VAAR HIER TOCH DUS DACHT IK DAN KAN IK NET ZO GOED DAT PLASTIC UIT HET WATER HALEN...'

FOTO: GEMEENTE TILBURG / JORIS BUIJS