• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Stefan J. Bos Ontvoering wegens geloof...

DHAKA / BRUSSELS (BosNewsLife)- Christenen in Bangladesh hebben te maken met veel oppositie. Onder hen bevinden zich ook vluchtelingen uit het naburige Myanmar, ook wel bekend als Birma. Op dit moment hebben deze vluchtelingen nog meer zorgen dan anders. Dat komt doordat een groep verdachte islamitische rebellen vluchtelingen uit een vluchtelingenkamp in het zuidoosten van Bangladesh eenvoudigweg hebben ontvoerd.

Het gaat om de chistelijke dominee Abu Taher en zijn tienerdochter. Europese parlementariërs en een christelijke evangelist die Bangladesh ontvluchtte, vertelden BosNewsLife dat de ontvoerders dreigden dominee Abu Taher te vermoorden. Ze vrezen ook dat zijn dochter, de 14-jarige Mizan Atker, gedwongen werd te trouwen en zich te bekeren tot de Islam. Beiden werden 27 januari ontvoerd uit hun verblijf in een vluchtelingenkamp 'Kutupalong Camp 2' in Cox's Bazaar stad. Dat werd door verschillende bronnen bevestigd. De ontvoering vond plaats nadat het gebied naar verluidt was overvallen door een boze menigte vermoedelijk bestaande uit leden van de ARSA rebellenbeweging en etnische Rohingya.

De eerste rapporten die door Human Rights Watch worden geciteerd zeiden dat tientallen mensen bij de aanval waren betrokken. Maar onderzoekers van de Europese Unie die de zaak tegen het licht hielden, stelden vast dat er veel meer mensen aan de rellen deelnamen. "Honderden mensen - waaronder waarschijnlijk militanten van de ARSA rebellenbeweging - vielen ongeveer honderd christenen aan."Dit lieten ze weten in een verklaring die ze naar BosNewsLife stuurden.

"Zeker zes van de christenen raakten ernstig gewond en elf mensen werden geslagen. Achttien huizen en een kerk zijn geplunderd en vernield... Te midden van het tumult, werden dominee Abu Taher en zijn tienerdochter Mizan Atker ontvoerd door de rebellenbeweging ARSA," voegden ze hieraan toe. "Toen de vrouw van de ontvoerde bij de politie klaagde, belde de ARSA haar op en dreigde haar man te vermoorden als ze haar mond niet er over hield. In een ander gesprek vertelden ze haar dat haar man werd gemarteld en dat haar dochter onder dwang was getrouwd met een lid van de ARSA."

Taher's vrouw, Roshida, zei eerder al dat ze bang was dat haar man was vermoord. Ze vertelde Human Rights Watch: "Niemand kan mij klip-en-klaar informatie verstrekken. Maar familie van mij liet weten dat mijn dochter gedwongen was zich tot de islam te bekeren en te trouwen".

De autoriteiten van Bangladesh hebben het geweld echter omschreven als "gewoon wangedrag en zeker niet bedoeld als een aanval op christenen." De ambtenaren van het vluchtelingenkamp ,,proberen om antwoorden op onze vragen te vermijden," zei een rapporteur van de UN mensenrechencommissie.

Peter van Dalen is Europarlementariër namens de ChristenUnie sinds 2009. In een brief hebben Van Dalen en 19 andere parlementsleden Filippo Grandi, de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties, en Josep Borell, het hoofd van de buitenlandse politiek van de EU, gevraagd om tussenbeide te komen.

Hierop zal nu een vervolg moeten komen want aan 'alleen bezorgd zijn' hebben deze vluchtelingen helaas bitter weinig. Religie speelt een belangrijke rol in de samenleving van Bangladesh waar de meeste mensen moslim zijn. Daarbinnen vormt een beperkte groep hardliners en hun volgers helaas een agressieve weg omdat zij zich bedreigd voelen door de christelijke gelovigen.

ILLUSTRATIE: "RODE BLOEM"... OFWEL BLOED VLOEIT WAAR HARDLINERS DE MACHT GRIJPEN EN OOK KRIJGEN...