• Paul Schulten lanceert BLEND voor 19/20

 • Modeshow Sheila de Vries laat mooie tijden herleven

 • Over Edwin Oudshoorn Couture

 • Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • Film: And Then We Danced

 • Introdans ook nu volop in actie

 • FABIENNE DELVIGNE - heavenly dream

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Foam content wordt partner van Unseen

  Soms gaan events nog wél door... Als hun organisatie hoogtepunten in de toekomst heeft gepland geeft dat de gewone burger moed. Bijvoo5rbeeld het besluit dat Foam Fotografiemuseum Amsterdam vanaf dit jaar samenwerken met het nieuwe management van Unseen. Dat is de beurs voor hedendaagse fotografie die elk jaar in september plaatsvindt op het terrein van de Amsterdamse Westergasfabriek.

Foam wordt ‘content partner’ van het eerder dit jaar overgenomen Unseen en zal plaatsnemen in het internationale adviescomité van Unseen. Foam zal haar jaarlijkse Foam Talent tentoonstelling presenteren en verzorgt Unseen Talks, een programma van lezingen en discussies. Best wel prestigieus allemaal.

Foam stond negen jaar geleden ook aan de wieg van Unseen. Als één van de oprichters was het museum tot eind 2016 verbonden aan deze beurs. Unseen groeide daarop uit tot een internationaal gerenommeerd evenement voor de hedendaagse fotografie en kon op eigen benen staan. Na de editie van september 2016 stapte Foam uit de organisatie en ging Unseen zelfstandig verder.

Afgelopen februari ging Unseen failliet en werd het management overgenomen door Art Rotterdam, de hedendaagse kunstbeurs die net de 21e editie had afgerond. Dat is dus een hele bedrijfshistorie waaraan verschillende mensen op eigen wijze hard aan hebben meegewerkt. En nu is er een basis voor een  nieuwe fase gekomen.

Nynke de Haan, zakelijk directeur van Foam: “Unseen is een heel belangrijk evenement voor de fotografie en voor de stad Amsterdam. Het ging ons aan het hart dat het verloren dreigde te gaan. We zijn verheugd dat Art Rotterdam het nieuw leven inblaast en zien uit naar de samenwerking.”

Het 700 m2 grote Transformatorhuis op het Westergasfabriekterrein zal tijdens Unseen plaats bieden aan de jaarlijkse Foam Talent tentoonstelling. Deze tentoonstelling presenteert werk van twintig jonge kunstenaars uit alle delen van de wereld die door Foam zijn gescout op basis van de jaarlijkse Talent Call van het internationale Foam Magazine.

Marcel Feil, artistiek directeur van Foam: “Unseen kwam voort uit onze ambitie een podium te geven aan jong fotografisch talent en hun vertegenwoordigende galeries, en een platform te creëren waar zowel verzamelaars als een groot publiek kennis kunnen maken met bijzondere en vernieuwende fotografie. Dit streven we nog steeds na. In het museum in Amsterdam, met onze talent-ontwikkelingsprogramma’s en met onze tentoonstellingen in het buitenland. Het nieuwe management van Unseen onderschrijft dit uiteraard."

Foam zal ook het lezingenprogramma Unseen Talks vormgeven dat eveneens in het Transformatorhuis plaatsvindt. |Daar zullen diverse tentoonstellingsmakers en kunstenaars aan het woord komen over de nieuwste ontwikkelingen binnen de fotografie. Foam stelt het programma samen en nodigt diverse andere musea en partners uit voor een samenwerking. Unseen Talks zal net zoals de Foam Talent tentoonstelling een open karakter hebben en gratis toegankelijk zijn.

Ook Fons Hof (directeur Art Rotterdam prijst de kennis van Foam van de laatste ontwikkelingen binnen de fotografie en het netwerk in de internationale fotografiegemeenschap waardoor Unseen een belangrijk podium is voor nieuwe fotografie. "Ik zie ook erg uit naar de Foam Talent tentoonstelling en de vernieuwende blik die die deze biedt op het medium fotografie met kunstenaars uit de niet traditionele landen.”

Unseen Amsterdam zal plaatsvinden van 18 t/m 20 september 2020 op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam.