• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Foam content wordt partner van Unseen

  Soms gaan events nog wél door... Als hun organisatie hoogtepunten in de toekomst heeft gepland geeft dat de gewone burger moed. Bijvoo5rbeeld het besluit dat Foam Fotografiemuseum Amsterdam vanaf dit jaar samenwerken met het nieuwe management van Unseen. Dat is de beurs voor hedendaagse fotografie die elk jaar in september plaatsvindt op het terrein van de Amsterdamse Westergasfabriek.

Foam wordt ‘content partner’ van het eerder dit jaar overgenomen Unseen en zal plaatsnemen in het internationale adviescomité van Unseen. Foam zal haar jaarlijkse Foam Talent tentoonstelling presenteren en verzorgt Unseen Talks, een programma van lezingen en discussies. Best wel prestigieus allemaal.

Foam stond negen jaar geleden ook aan de wieg van Unseen. Als één van de oprichters was het museum tot eind 2016 verbonden aan deze beurs. Unseen groeide daarop uit tot een internationaal gerenommeerd evenement voor de hedendaagse fotografie en kon op eigen benen staan. Na de editie van september 2016 stapte Foam uit de organisatie en ging Unseen zelfstandig verder.

Afgelopen februari ging Unseen failliet en werd het management overgenomen door Art Rotterdam, de hedendaagse kunstbeurs die net de 21e editie had afgerond. Dat is dus een hele bedrijfshistorie waaraan verschillende mensen op eigen wijze hard aan hebben meegewerkt. En nu is er een basis voor een  nieuwe fase gekomen.

Nynke de Haan, zakelijk directeur van Foam: “Unseen is een heel belangrijk evenement voor de fotografie en voor de stad Amsterdam. Het ging ons aan het hart dat het verloren dreigde te gaan. We zijn verheugd dat Art Rotterdam het nieuw leven inblaast en zien uit naar de samenwerking.”

Het 700 m2 grote Transformatorhuis op het Westergasfabriekterrein zal tijdens Unseen plaats bieden aan de jaarlijkse Foam Talent tentoonstelling. Deze tentoonstelling presenteert werk van twintig jonge kunstenaars uit alle delen van de wereld die door Foam zijn gescout op basis van de jaarlijkse Talent Call van het internationale Foam Magazine.

Marcel Feil, artistiek directeur van Foam: “Unseen kwam voort uit onze ambitie een podium te geven aan jong fotografisch talent en hun vertegenwoordigende galeries, en een platform te creëren waar zowel verzamelaars als een groot publiek kennis kunnen maken met bijzondere en vernieuwende fotografie. Dit streven we nog steeds na. In het museum in Amsterdam, met onze talent-ontwikkelingsprogramma’s en met onze tentoonstellingen in het buitenland. Het nieuwe management van Unseen onderschrijft dit uiteraard."

Foam zal ook het lezingenprogramma Unseen Talks vormgeven dat eveneens in het Transformatorhuis plaatsvindt. |Daar zullen diverse tentoonstellingsmakers en kunstenaars aan het woord komen over de nieuwste ontwikkelingen binnen de fotografie. Foam stelt het programma samen en nodigt diverse andere musea en partners uit voor een samenwerking. Unseen Talks zal net zoals de Foam Talent tentoonstelling een open karakter hebben en gratis toegankelijk zijn.

Ook Fons Hof (directeur Art Rotterdam prijst de kennis van Foam van de laatste ontwikkelingen binnen de fotografie en het netwerk in de internationale fotografiegemeenschap waardoor Unseen een belangrijk podium is voor nieuwe fotografie. "Ik zie ook erg uit naar de Foam Talent tentoonstelling en de vernieuwende blik die die deze biedt op het medium fotografie met kunstenaars uit de niet traditionele landen.”

Unseen Amsterdam zal plaatsvinden van 18 t/m 20 september 2020 op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam.