• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

3-D geprint zuurstofmasker om beademingstoestellen te vervangen

  LEUVEN (BELGIË ) - In de strijd tegen de coronaviruscrisis hebben ziekenhuizen wereldwijd dringend behoefte aan mechanische beademingstoestellen voor de behandeling van COVID 19 patiënten. Als antwoord op dit tekort heeft Materialise, een Belgische pionier op het gebied van 3D-printing, de Materialise NIP Connector ontwikkeld.

Een apparaat om standaardapparatuur die in de meeste ziekenhuizen beschikbaar is, om te zetten in een masker om de ademhaling van patiënten te vergemakkelijken door het creëren van positieve druk in de longen. Met deze geassembleerde maskers kunnen artsen de tijd die een patiënt aan een mechanische beademingstoestel hangt verkorten, wat helpt om de druk op de leveranciers van beademingstoestellen te verminderen. Materialise heeft tientallen jaren ervaring in gecertificeerde medische 3D-printing en is nu bezig met het versnellen van de reglementaire registraties die cruciaal zijn om de veiligheid van patiënten en zorgverleners te garanderen. Het bedrijf verwacht het apparaat midden april ruim beschikbaar te hebben voor ziekenhuizen.

Over de hele wereld zijn ziekenhuizen op zoek naar medische apparatuur die lucht kan leveren met toegevoegde zuurstof voor de behandeling van ernstig zieke coronaviruspatiënten. Op dit moment wordt deze behandeling uitgevoerd met behulp van mechanische ventilatoren, die slechts zeer beperkt verdeeld zijn. Als gevolg hiervan onderzoeken artsen vandaag de dag verschillende methoden om "positieve eindexpiratoire druk" (Engels: PEEP) toe te passen op de longen van COVID 19 patiënten zonder gebruik te maken van een beademingstoestel.

Materialise heeft een oplossing ontwikkeld om zuurstof toe te dienen en een hoge positieve druk te creëren zonder het gebruik van een ventilator. Een 3D geprinte connector zet standaardapparatuur die al beschikbaar is in de meeste ziekenhuizen om in een niet-invasief PEEP-masker (NIP) dat kan worden aangesloten op de zuurstoftoevoer (om de ademhaling van coronaviruspatiënten te vergemakkelijken). Deze oplossing geeft patiënten een langere periode voordat mechanische beademingstoestellen nodig zijn voor de behandeling, en helpt hen om de beademingstoestellen eerder uit te schakelen, waardoor deze toestellen vrijgemaakt worden voor kritieke patiënten.

Door gebruik te maken van standaard medische apparatuur, waaronder een niet-invasief beademingsmasker (NIV), een filter en een PEEP-klep, is de oplossing eenvoudig en vertrouwd om te gebruiken door medische professionals.

Hoewel 3D-printing een snelle en lokale productie van medische apparatuur mogelijk maakt, waardoor het mogelijk is om snel oplossingen naar de ziekenhuizen te brengen, is het van cruciaal belang om te voldoen aan de regelgeving om de veiligheid van patiënten en zorgverleners te waarborgen. Materialise is nu bezig met een versnelde regulatie (in Europa en de VS). Tegelijkertijd ondersteunt Materialise een klinische studie om de klinische impact van het gebruik ervan op COVID 19 patiënten te testen en verwacht dat de eerste resultaten binnen de komende twee weken beschikbaar zullen zijn.

"3D-printing speelt een cruciale rol in de strijd tegen de wereldwijde coronaviruspandemie door het mogelijk te maken innovatieve oplossingen te ontwikkelen en deze zeer snel wereldwijd beschikbaar te hebben", aldus Brigitte De Vet, Vice President van Materialise Medical. "Tegelijkertijd is het van cruciaal belang dat de medische producten die we op de markt brengen veilig en effectief zijn. Materialise heeft tientallen jaren ervaring met gecertificeerd medisch 3D-printen, waardoor we snel en veilig 3D-geprinte apparaten op de markt kunnen brengen".

Ondertussen is Materialise bezig met het opschalen van zijn productiecapaciteit om de oplossing breed en snel beschikbaar te maken voor ziekenhuizen die op zoek zijn naar een noodoplossing. De Materialise NIP Connectors zullen worden geproduceerd in de ISO 13485 gecertificeerde faciliteiten van het bedrijf in België en Plymouth, Michigan en on-site 3D-printfaciliteiten van kwaliteitsvolle partners. Materialise is op zoek naar partners om deze oplossing voor zoveel mogelijk patiënten beschikbaar te maken.

MATERIALISE ONTWIKKELDE APPARAAT OM ZUURSTOF TOE TE DIENEN MET TOEGEVOEGDE ZUURSTOF OM ERNSTIG ZIEKE CORONAVIRUSPATIËNTEN BIJ GEBREK AAN MECHANISCHE BEADEMINGSTOESTELLEN TE HELEPN... ..