• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Onze man in Barcelona: veranderende wereld

  BARCELONA - "Het gaat allemaal hier een stuk beter," verklaart onze correspondent in Barcelona. Veel van zijn vrienden werken in ziekenhuizen en hij hoorde hun nare berichten sinds de dramatische Corona-explosie. Maar nu gaat het beter. "Er zijn veel minder patiënten alhoewel wel 20.000 mensen tijdens hun werk zijn besmet. Toch is men hier al over de ergste schrik heen. Er worden steeds meer patiënten genezen verklaard."

Er is wel sprake van een veranderende wereld. Nu maar ook straks na de Coronacrisis. Bij ons in Nederland is sprake van de nodige onrust. Bijvoorbeeld in de vastgoedbranche verwacht men dat straks heel wat kantoren leeg zullen blijven.

"Dat zal zeker een schok teweeg brengen maar persoonlijk vind ik dit ook een heel interessante tijd voor iedereen. Er zullen zeker minder mensen constant op kantoren gaan werken. Dat betekent inderdaad een verschuiving binnen de vastgoedbranche. Maar het is nu ook een tijd waarin werknemers binnen de werksituatie als volwassenen zullen worden behandeld. De teamleider of de chef of baas zegt aan het begin van de week precies wat er viijdag klaar moet zijn. Je hoeft niet persé meer van 9 tot 5 naar kantoor in je goeie pak met stropdas klaar te zitten. Het gaat er alleen om dat je voldoende produktief bent. Het werk moet op tijd klaar. En je mag zelf weten wanneer je het doet. En waar je het doet."

En als je het nu midden in de nacht doet? Of je moet iemand overdag er voor opbellen? Of je komt er niet uit en wilt iemand raadplegen... Dat kan je niet in het holst van de nacht doen. En als diegene die je wilt spreken zich ook al niet aan kantoortijden houdt zit je maar mooi.

"Het zal er alleen om gaan dat je produktief bent. Natuurlijk moet je eventueel iemand kunnen bellen. Daarvoor is de mobiel handig. Heel veel mensen werken de hele dag met documenten of aan onderzoeken, ontwerpen of statistieken, Anderen delen hun werk praktischer in zodat veel thuis kan worden gedaan. Je hoeft niet meer elke morgen kant en klaar daar op kantoor je ochtendhumeur te bedwingen en te vragen naar de kinderen en de vrouw van de baas. Hoe het met ze gaat.... Je bent nu vrij en zelfstandig."

Met dat belangstellend vragen naar de vrouw van de baas zou ik toch een beetje oppassen. En is het niet jammer van die mooie grote lege kantoren?

"Hier in Barcelona heb je geweldige kantoren die lijken op een ludiek ingerichte showroom van IKEA. Daar wordt door de medewerkers plaats genomen om te brainstormen op grote zitzakken naast de pingpong bar of biljarttafel. Allemaal ter verhoging van de creativiteit..."

Ze hebben ook extra tijd nodig voor de therapeut en de festivals die soms nogal laat eindigen. Dan is thuiswerken niet zo gek natuurlijk want je kunt uitslapen.

"Op mijn yogalessen zien de hard werkende deelneemsters er elke keer nu veel beter uit dan vroeger want ze hoeven niet meer uren heen en weer te rijden met de auto naar de zaak. Geen files meer. Minder luchtvervuiling en veel minder stress. Een kado van dagelijks een uur reistijd minder door thuiswerk. Ze zien er allemaal veel beter uit... Een heel verschil met werken vroeger. Dan zat je 20 of 30 jaar lang op een grijs kantoor met grijze windowdressing. Netjes in het pak en in al die jaren nog geen dag ziek geweest. Hun hele leven ploeteren voor een vriendelijke knikje van de baas. Verder niets..."

Met hier en daar een mazzeltje met Kerst of het veelbesproken personeelsfeest.

"Hou op zeg. Tegenwoordig doen ze elke vrijdag aan teambuilding, Ze sluiten zich op in een escaperoom en gaan om strijd moeilijk doen om te kijken hoe ze uit die afgesloten ruimte komen. Het kantoor van de toekomst in Barcelona is er voor vrijdag na-middag en biedt volop speelruimte. Meer mensen werken thuis en besteden de rest van de tijd aan hun hobby. Forenzen? Liever niet dus. Werk veel thuis of in de buurt. Eet gezellig samen met buren. En eet vooral voedsel wat uit je eigen buurt komt. Groente en fruit die niet eerst van hot naar her gevlogen is.."

Nice ... Nederland is blij dat de mensen in Barcelona een positieve verandering zien aankomen na de virusexplosie want die bracht ook hele moeilijke ervaringen met zich mee. Bedankt Michell voor het optimisme bij jullie.

"Graag gedaan. Ik geef een roos aan alle lieve mensen in Nederland. Wij hier zien absoluut weer licht aan het eind van de tunnel."

ILLUSTRATIE: ÏK GEEF EEN ROOS AAN ALLE LIEVE MENSEN IN NEDERLAND...

TEKST & TEKENING : MICHELL KOOPMAN / REDACTIE