• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Henk Krol opnieuw in de startblokken

  Partijleider Henk Krol houdt het voor gezien met de zo weinig coöperatieve maar wel veel te solistisch acterende tussenlaag van bestuurders van 50Plus. Hij heeft zich meer dan 11 jaar gek gewerkt en met hulp van een aanwas van leden die dat wel zagen een partij weten op te bouwen waardoor de ogen van andere partijen eindelijk geopend zijn voor de speciale belangen van ouderen.

De belangen van de ouderen zijn nu onmiskenbaar met hun aandachtspunten volop aanwezig in partijprogramma's en dat werd gevolgd door een explosieve partijsfeer rond het boegbeeld van 50Plus. Na alle ruzies rond partijvoorzitter Geert Dales ging het plezier van het altijd optimistische boegbeeld van de ouderenpartij er wel een beetje af. Hoewel hij via Geert Dales een professional in de partij had binnengehaald moest hij steeds klachten aanhoren en werd er te veel en te vaak achter zijn rug om gelekt naar de pers. Dat gebeurt overal maar in deze situatie probeerde het anti-front ook zijn computer binnen te dringen en eiste dat de voorzitter weg werd gestuurd. Henk Krol ging uren lang wandelen op de hei met zijn hond en liet opzettelijk zijn telefoon thuis. Denken - denken - denken...

"Er zijn ook hele goede bestuurders bij 50Plus," erkende hij vanmorgen met respect in de uitzending van WNL. Een uitzending waar iedereen naar uitkeek omdat Krol kort voor de uitzending besloten had daarin zijn definitieve reactie bekend te maken op de manipulatieve houding van de rebellerende partijleden die eisten dat de huidige voorzitter werd ontslagen en ook vonden dat deze partijvoorzitter vooral niet op de kieslijst voor een baan in de Kamer in aanmerking mocht komen. Deze laatste eis leek wel de crux van de doelbewust opgezette ondermijning van de solidariteit in de partij.

Krol is geen man die het geruzie en gekonkel onder de vele vaak wisselende partijbesturen relaxed langer over zich heen kon laten gaan. Hij liet het er niet bij zitten en nam ingrijpende maatregelen.

Partijleider Henk Krol van 50Plus start nu daarom een eigen nieuwe politieke beweging. Hij stapt uit de partij, neemt zijn zetel mee en blijft in de Tweede Kamer. Dat was geen makkelijke beslissing. *Ik werk voor de leden," zegt hij. "Wij werken allemaal voor de belangen van de leden en niet voor allemaal ego's van tussen-bestuurders die ons net als de cartoon in de Volkskrant als een virus bedreigen. Zoi wil ik niet leven."

De nieuwe Partij voor de Toekomst zal een democratische struktuur krijgen waarbij de leden allemaal meebeslissen. Het wordt een moderne partij op brede grondslag. Zowel de ouderen als de belangen van de natuur zullen hier sterk naar voren komen. Krol verwacht de nodige nieuwe kiezers voor zijn nieuwe partij te krijgen vanuit vroegere en nieuwe gelederen. Geert Dales wenst Henk Krol l en kamerlid Femke Merel van Kooten-Arissen (voorheen van de Partij van de Dieren) die zich bij hem aansluit, veel succes. Ook Dales stapt op na het afronden van zijn bestuurstaken.

De naam van de nieuwe Partij voor de Toekomst was ooit bedacht door Johan Vlemmix maar die was na enige uitleg bereid de naam aan Henk Krol af te staan. De naam is op internet te vinden met als toevoegsel niet .nl maar .nu

De Partij voor de Toekomst werkt met digitale middelen in rechtstreeks, voortdurend en open contact met de leden. Natuurlijk moeten er ook daar knopen worden doorgehakt en besluiten genomen. Ook in de Partij voor de Toekomst is daarvoor leiderschap nodig. Dat leiderschap krijgt gestalte binnen de basisbeginselen die hierboven zijn neergelegd.

Vooruit kijkend meldt hun website: In de post-coroniaanse wereld zullen veel bakens zijn en worden verzet. De Partij voor de Toekomst wil een platform bieden voor iedereen die mee wil doen in het debat over en de vormgeving van een nieuwe wereld die hoop en perspectief biedt.

Henk Krol is 70 en zeer open-minded. In Amerika maken mannen van veel hogere leeftijd veelal de dienst uit en dat beinvloedt het leven niet alleen daar maar ook in vele andere landen. Het politieke vak behelst heel wat meer dan alleen idealistisch en gezellig op tv zijn maar vergt een snelle energie en hoge concentratie maar vooral vaardige medewerking van een betrouwbaar team. Niemand is volmaakt maar soms is er een grens die niet kan worden overschreden. Er is moed maar soms ook moet voor nodig om op een gegeven moment te zeggen: Nu is het genoeg.

HENK KROL BIJ DE GERUCHTMAKENDE UITZENDING VAN WNL...