• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Onbruikbare maskers prima gecorrigeerd

  LEUVEN/BELGIË - Wat kan je nog doen met hele ladingen afgekeurde mondmaskers als ziekenhuis? Kennelijk toch heel veel dankzij het nieuwe 3D printen. Nieuw is namelijk de 3D geprinte beugel die bevestigd wordt op een bestaand masker en de contouren van het gezicht goed volgt waardoor het masker nauw aansluit.

Dit masker was aanvankelijk afgekeurd maar kan met de nieuwe beugels uitstekend functioneren en hergebruikt worden. Uit testen door preventiedienst IDEWE blijkt dat de aangepaste maskers ruimschoots voldoen aan de veiligheidsnormen van het ATP protocol en dus veilig gebruikt kunnen worden door zorgverleners. Groot voordeel: de beugels kunnen makkelijk gedesinfecteerd worden in het ziekenhuis, waardoor ze, in combinatie met een nieuw filter, meerdere keren gebruikt kunnen worden. Ziekenhuizen, zorgcentra en particulieren die beschikken over mondmaskers die onvoldoende aansluiten, kunnen de beugel online bestellen. De beugels worden aangeboden in vier verschillende maten en zijn beschikbaar via materialise.com.nl/mask-fitter

“Dankzij een nauwe samenwerking tussen de overheid, Materialise en UZ Leuven zijn we er op korte termijn in geslaagd om een veilige oplossing te creëren voor de afgekeurde mondmaskers,” verklaart Herman Devriese, diensthoofd preventie en milieu van UZ Leuven. “Door de beugels zijn de maskers veilig in gebruik en door een aantal bijkomende aanpassingen komen ze ook tegemoet aan de vraag naar meer gebruiksgemak en comfort. Voor zorgverleners die de maskers urenlang moeten dragen, is dat noodzakelijk.”

Vele Belgische ziekenhuizen beschikken over afgekeurde KN95 maskers die in combinatie met de 3D geprinte beugel nu wel veilig gebruikt kunnen worden. Hierdoor kan de overheid mondmaskers ter beschikking stellen waarvan het filter voldoende bescherming biedt, maar die afgekeurd werden omdat ze onvoldoende aansluiten op het gezicht.

In combinatie met de 3D printbeugel kan echter een groot deel van deze afgekeurde maskers alsnog veilig ingezet worden in de zorg. De eerste beugels werden ondertussen reeds in gebruik genomen door een aantal Belgische ziekenhuizen waaronder bijvoorbeeld het UZ Leuven.

"3D printen speelt een belangrijke rol in de wereldwijde strijd tegen het coronavirus doordat het nu mogelijk is om innovatieve oplossingen te ontwikkelen en die zeer snel wereldwijd in te zetten", zegt Fried Vancraen, CEO van Materialise. Dankzij het flexibele productieproces hebben we zeer snel meerdere prototypes kunnen printen en testen bij verschillende doelgroepen. We schalen nu de productie op naar duizenden beugels per dag om snel zoveel mogelijk zorgverleners te kunnen helpen.

Materialise heeft tientallen jaren ervaring met gecertificeerd 3D-printen voor de gezondheidssector, zodat we 3D-geprinte oplossingen niet alleen snel maar ook uitermate veilig op de markt kunnen brengen".

Eerder al kondigde Materialise een 3D geprint zuurstofmasker aan om het wereldwijd tekort aan beademingstoestellen aan te pakken. De Materialise NIP Connector is een apparaat om standaardapparatuur die in de meeste ziekenhuizen beschikbaar is, om te zetten in een masker om de ademhaling van patiënten te vergemakkelijken door het creëren van positieve druk in de longen.