• Paul Schulten lanceert BLEND voor 19/20

 • Modeshow Sheila de Vries laat mooie tijden herleven

 • Over Edwin Oudshoorn Couture

 • Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • Film: And Then We Danced

 • Introdans ook nu volop in actie

 • FABIENNE DELVIGNE - heavenly dream

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Winkels Museumkwartier Amsterdam-Zuid open

AMSTERDAM - Winkels in het Museumkwartier zeggen: ‘Dit is hoe het ook kan.’ Onder andere Four, Oger, Royal Coster Diamonds maar ook koffieshops als Bagels & Beans doen er alles aan om klanten 'een warm bad' te geven en veilig te ontvangen.

  Patricia Linhard, bestuurslid Museumkwartier: “Er zijn straattekeningen geplaatst in de openbare ruimtes op de stoepen op vijftig plekken waarin door poppetjes de afstand van anderhalve-meter wordt aangegeven om te voorkomen dat mensen daar te dicht naast elkaar lopen. Daarmee vertaalt dit winkelgebied op een aantrekkelijke manier de richtlijnen. We hebben een collectieve verantwoordelijkheid. Wat we buiten laten zien, vertalen we ook binnen in onze winkels.”

Zodra je bij Oger binnenkomt word je op afstand omarmd. Er heerst een relaxte sfeer. Sander Lusink, Brand Director Oger: “Momenteel mogen maximaal drie klanten tegelijk in de zaak komen. Klanten desinfecteren bij binnenkomst hun handen. Overal staan desinfectieflesjes. Ze mogen als ze dat willen ook een mondkapje op, die hier verkrijgbaar zijn. Onze medewerkers dragen latex handschoenen en houden anderhalve meter afstand. Klanten genieten een kopje koffie als ze dat willen en trekken de gewenste kleding aan."

In deze bekende kledingzaak kan men op het oog ook heel goed zien of een pak moet worden ingenomen of niet. Online advies is ook mogelijk met de online shopping coach. En als mensen haast hebben is er de ‘one hour delivery service’. Virtual shoppen met een werknemer kan ook; de werknemer doet samen met de klant een online tour door de winkel.”

Edward de Jonge Urbach, eigenaar van Four en de Azzurro Fashion Group, hanteert eveneens strenge hygiëneregels net als Oger, maar heeft zelfs mondkapjes met het logo ‘Four Amsterdam’ in de verkoop. Deze vliegen momenteel de deur uit.

Marketing Director Ronald Koster van Royal Coster Diamonds: “Het passen van sieraden gaat ook anders; we werken voornamelijk achter plexiglas schermen. De juwelen liggen op een tableau en worden gedesinfecteerd voordat de klant iets past. Het tableau wordt vervolgens naar de klant toe geschoven. Na het passen worden de juwelen weer gedesinfecteerd. Zo proberen we de klant zo goed en veilig mogelijk te bedienen.”

Bij koffieshops als Bagels & Beans is de verpakking van de ‘take away’ bagels versierd met hartjes en tekeningen, heuse quarantainetips en quotes als: 'we doen dit met elkaar’. Ruben Salomon, eigenaar Bagels & Beans Van Baerlestraat: “Er is meer saamhorigheid onder de ondernemers, maar ook onder buurtbewoners. Het is hartverwarmend hoe zij de lokale ondernemers steunen".

Ronald Koster: “Dat is waar het Museumkwartier voor staat: diversiteit en verbinding, of het nu om fashion, food of kunst gaat. Die verbinding is er nu meer dan ooit. Van de diamantair tot modezaak of koffieshop, we proberen collectief ons steentje bij te dragen.”

Het Museumkwartier bestaat uit het Museumplein, de PC Hooftstraat, de Van Baerlestraat en de straten hieromheen. De drie belangrijkste musea van Nederland en het Concertgebouw zijn hier gevestigd. Het grote groene plein biedt ruimte voor ontspanning. In de winkelstraten vind je ’s werelds meest luxe mode- en juwelenmerken, naast verfijnde hotels en restaurants.

De musea op het Museumplein blijven helaas nog even tot 1 juni gesloten, maar bieden wel veel online diensten aan zoals virtuele rondleidingen en interviews en ook programma’s voor kinderen en pubquizes.

HET BEKENDE WINKELGEBIED AMSTERDAM-ZUID ZET ALLE STAPPEN NODIG OM OOK IN CORONATIJD BEZOEKERS SAFE TE ONTVANGEN.  MODEWINKEL OGER: OOK OP HET OOG KUNNEN WIJ HEEL GOED ZIEN OF HET PAK MOET WORDEN INGENOMEN OF NIET...