• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Operatie detailfoto Nachtwacht hervat

  Het Rijksmuseum heeft de grootste en meest gedetailleerde afbeelding online geplaatst die ooit van een kunstwerk is gemaakt. Het is mogelijk zo ver in te zoomen op de museumsite dat de verfstreken en zelfs de pigmentdeeltjes in de verf van De Nachtwacht zichtbaar worden. Ook zijn nu de werkzaamheden van Operatie Nachtwacht binnen de glazen ruimte in het museum, hervat.

Taco Dibbits, hoofddirecteur Rijksmuseum: Het onderzoeksteam van Operatie Nachtwacht maakt gebruik van de allernieuwste technieken en verschuift voortdurend de grenzen van wat voor mogelijk werd gehouden. Voor onderzoekers is de foto een belangrijke bron van kennis en de online-bezoekers kunnen zich tot in het kleinste detail verwonderen over Rembrandts meesterwerk.

Om deze foto te kunnen maken heeft het imagingteam van het Rijksmuseum 528 foto’s van De Nachtwacht gemaakt, 24 rijen van 22 foto’s. Deze zijn met behulp van neural networks digitaal aan elkaar genaaid. De afbeelding bestaat uit in totaal 44,8 gigapixels (44.804.687.500 pixels). De afstand tussen de pixels is 20 micrometer (0,02 mm). Dit stelt de wetenschappers in staat het schilderij op afstand zeer nauwkeurig te bestuderen. De foto wordt ook gebruikt om alle toekomstige verouderingsprocessen in het schilderij nauwkeurig bij te kunnen houden.

Het werk aan het schilderij zelf is weer hervat. In het verder nog lege Rijksmuseum gaan de onderzoekers verder met het bestuderen van de staat van en het onderzoek naar Rembrandts grootste schilderij. Vanwege de Corona-crisis lag het werk in de glazen ruimte twee maanden stil. Wel is het team doorgegaan vanuit huis met het analyseren van de eerder verkregen onderzoeksdata.

Het protocol voor het werken in de glazenruimte is aangepast aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Dit heeft tot gevolg dat er, om minimaal 1,5 meter afstand te kunnen houden, niet meer dan twee personen tegelijkertijd aan het schilderij kunnen werken.

De Corona-crisis zorgt ervoor dat de tweede fase van het project, de restauratiefase van Operatie Nachtwacht, is verplaatst naar begin 2021. Deze zou na de zomer van start gaan, maar dat is niet langer haalbaar.

Het Rijksmuseum zou Operatie Nachtwacht niet kunnen uitvoeren zonder begunstigers. Wij zijn dan ook zeer dankbaar voor de aanhoudende steun van en samenwerking met hoofdpartner AkzoNobel en de vele genereuze schenkers, fondsen en sponsoren die verbonden zijn aan Operatie Nachtwacht.

AKZONOBEL IS HOOFDPARTNER VAN OPERATIE NACHTWACHT.

Operatie Nachtwacht wordt mogelijk gemaakt door The Bennink Foundation, C.L. de Carvalho-Heineken, PACCAR Foundation, Piet van der Slikke & Sandra Swelheim, American Express Foundation, Familie De Rooij, Het AutoBinck Fonds, Segula Technologies, Dina & Kjell Johnsen en Familie D. Ermia.

Voorts: Familie M. van Poecke, Bruker Nano Analytics, Henry M. Holterman Fonds, Irma Theodora Fonds, Luca Fonds, Piek-den Hartog Fonds, Stichting Zabawas, Cevat Fonds, Johanna Kast-Michel Fonds, Marjorie & Jeffrey A. Rosen, Stichting Thurkowfonds en het Nachtwacht Fonds.

Mede dank voor 4 bijdragen van het Ministerie Onderwijs, Cultuur & Wetenschap, de Gemeente Amsterdam, het Amsterdam Museum, founder Philips en hoofdsponsoren BankGiro Loterij, ING en KPN. 

Door hun  gewaardeerde cultuursupport kunnen jaarlijks ruim 2 miljoen mensen het Rijksmuseum en De Nachtwacht bezoeken.