• Introdans ook nu volop in actie

 • 'Photographic Paintings'

 • Historische Modeshow Sheila de Vries

 • Hoeden van Fabienne Delvigne: verfijnde look

 • Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Amazon by Addy in Villa Maasdonk

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Tom Coronel met The Race All Star op Zandvoort

EEMNES – Vorige week nam de Gooise coureur Tom Coronel voor het eerst deel aan The Race All Star Series, een sim-race-competitie op het populaire platform rFactor waarmee rijders tegen elkaar uitkomen met de virtuele versie van de legendarische Brabham BT44. “Ik had heel veel plezier”, vertelde Coronel na zijn eerste virtuele ervaring. Aanstaande zaterdag staat alweer het volgende evenement op het programma, wat voor de voormalig Japans F3- en Formula Nippon-kampioen bijzonder is: “We rijden op de virtuele versie van het nieuwe Circuit Zandvoort, dus het is mijn thuiswedstrijd  Zandvoort heeft voor mij altijd een heel speciale plek in mijn hart, want dat is waar het voor mij allemaal begon”, legt hij uit. “Daar deed ik de wintercursus om mijn licentie te halen, daar reed ik in 1990 mijn eerste race in de Citroën AX Cup, dit jaar dus 30 jaar geleden, en won het jaar daarop de titel, vervolgens werd ik Nederlands toerwagenkampioen en zo verder. Ik race altijd heel graag op Zandvoort, maar omdat dat op dit moment fysiek onmogelijk is, is een virtuele race de op één na beste oplossing.”

In de afgelopen wintermaanden onderging Circuit Zandvoort een ingrijpende verbouwing met het oog op de geplande terugkeer van het Wereldkampioenschap Formule 1 naar het circuit in de duinen aan de Noordzeekust. Tom Coronel volgde de ontwikkelingen met veel belangstelling. “Wat ze daar voor elkaar hebben gekregen, is gewoon ongelooflijk”, maakt hij geen geheim van zijn enthousiasme. “Vooral de kombochten, de Hugenholtzbocht en de Arie Luyendykbocht, zijn echt spectaculair! De afgelopen drie decennia heb ik op heel wat prachtige circuits over de hele wereld kunnen racen, maar deze bochten zijn echt van het hoogste niveau!”

  Coronel behoort tot het zeer selecte gezelschap van rijders die al hun eerste wedstrijdervaring op het nieuwe circuit konden opdoen: “Ik heb deelgenomen aan de ‘Final 4’, de laatste wedstrijd van het Nederlandse Winter Endurance-Kampioenschap in het eerste weekeinde van maart, voordat alles afgelast werd. Het was echt gaaf, maar ik moest wel helemaal omschakelen, alles vergeten wat ik uit het verleden over de baan wist. Of die ervaring komend weekeinde bij de virtuele race helpt? Nou, kwaad doet het zeker niet!”

Hij genoot zeer van zijn eerste deelname aan The Race All Star Series afgelopen weekeinde. “De Brabham BT44 is niet alleen mooi om te zien, de auto past ook bij mijn rijstijl. Hij heeft heel veel overstuur, veel pk’s op de achterwielen, maakt een enorme bak herrie. Daar houd ik van! Natuurlijk had ik niet veel tijd om me voor te bereiden, want ik hoorde pas een dag voor de race dat ik zou deelnemen. Maar ik had veel plezier. Er zijn een paar heel goede rijders, een mooie club mensen, en allemaal net zo gebrand op succes als in het echte racen. Ik ben geen uitzondering: ik lag tweede, maar toen ging ik er samen met Jan Magnussen af tijdens een duel. Natuurlijk baalde ik daar wel een beetje van, maar daarna hebben er weer erg om gelachen. Ja, het is een spelletje, maar wel een heel serieus spelletje!”

Coronels deelname aan The Race All Star Series van vorige week trok veel belangstelling. “Het is goed om te zien hoe snel de interesse in het simracen toeneemt”, zegt hij. “Vroeger was karting de basis voor de autosport, maar ik denk dat nu veel mensen geïnteresseerd raken in de autosport door het simracen. Ik word er zelf ook steeds beter in, al heb ik nog wel veel te leren. Maar het plezier is enorm!”

Check the entry list!
40 Adrián Fernández 67 Andy Priaulx 10 Dario Franchitti 3 Darren Turner 9 David Brabham 8 Emanuele Pirro 1 Emerson Fittipaldi 6 Gil de Ferran
3 Hélio Castroneves 63 Jan Magnussen 16 Jason Plato 2 Jenson Button 8 Juan Pablo Montoya 55 Mario Dominguez 25 Max Papis 99 Michel Jourdain Jr
4 Mika Salo 32 Oriol Servia 09 Olivier Panis 11 Petter Solberg 18 Tiago Monteiro Vitantonio Liuzzi 31 Tom Coronel

De race op Zandvoort vindt op zaterdag 16 mei om 18.00 uur Nederlandse tijd plaats en is live te volgen via the-race.com/YouTube, de Facebook-pagina van Eurosport, Twitter en Youtube. Ook zijn er live-uitzendingen op televisie in Groot-Brittannië en via ESPN2 in de Verenigde Staten. Een 90 minuten durende samenvatting wordt verspreid via 71 kanalen wereldwijd met een bereik van 610 miljoen huishoudens.

Volg de race live:
Twitch: https://www.twitch.tv/tomcoronel_eatmydust
Facebook: https://www.facebook.com/Tom.Coronel/
YouTube: https://www.youtube.com/tomcoronelracing

Volg The Race All Star Series live:
ESPN2 - US
Eurosport Facebook, Twitter, YouTube and live in the UK on TV
the-race.com/YouTube

Tom Coronel wordt ook in het digitale FIA WTCR 2020 gesteund door: DHL, Eurol Lubricants, Tricorp Workwear, ERU Prestige Kaas voor Kerels, Ireckonu, Bouwgroep Dijkstra Draisma, Intrax Suspension, 4.Brands, ASC Group, FEBO, P1 racewear, Super-B, CM, Copernica, Wiechers Sport en Playseat.