• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Onze man in Barcelona: Ander concept

  BARCELONA - "Veel mensen hebben meer tijd dan ooit door de lockdown en kijken vaker naar woninginrichting-programma's op tv. Misschien waren ze tot nu toe best tevreden met hun huis maar opeens denken ze:'Wat een rommel is het hier toch. Waarom is het bij mij niet zo leuk en zo mooi'..." Dat kan. Maar gistermiddag zag ik nog een Nederlands tv- programma over een chique woonboerderij met twee bewoners die een elkaar aanvullende maar volledig contrasterende smaak er op na houden. De binnenhuisarchitect kon er twee nachten niet van slapen maar het lukte hem toch wel de nieuwe inrichting tot hun volle tevredenheid voor elkaar te krijgen.

"Wakker liggen vanwege je binnenhuisarchitectuur... Zal je maar gebeuren. Ik denk dat Nederlanders veel meer tijd en geld aan hun woninginrichting besteden dan anderen. Altijd als ik in Nederland ben sta ik er weer van te kijken. Ze volgen zo minutieus de trends. Nu zie je bijvoorbeeld bijna overal hetzelfde: alles grijs en wit en vooral heel kaal. Dat zie ik vooral terug op Facebook waar zoveel huizen te koop staan en je kunt er naar binnen kijken. Allemaal precies hetzelfde interieur met misschien de keuken of toilet op een andere plek. Verder elkaars spiegelbeeld. Ongelooflijk. Je vraagt je af of niemand ooit denkt: Ben ik het goeie huis binnen gestapt... Is dit wel mijn huis?"

In dat tv-programma gister had de architect het heel smaakvol gedaan. Er was een vertrek met een zacht soort diepblauwe muren en prachtige kunst aan de muur, Een speciale tv-kamer met strakke leren banken. De architect zei dat hij in dit huis een luxe hotelsfeer wilde introduceren...

"Typerend voor Nederland. Luxe hotelsfeer. Ze willen je het gevoel ontnemen dat je gewoon thuis zit. Voelt u zich alstublieft hier in de lounge van een duur hotel. Vroeger stond op elke deurmat: Welkom thuis... En nu vindt dus het omgekeerde plaats.Voelt u zich absoluut hier niet thuis."

Misschien zetten mensen zich daarmee af tegen 'de gezelligheid van weleer'? Denkend aan veel kleedjes, vazen en beelden. Zogenaamde tierlantijnen. Ze willen het heel Anders. In het grijze interieur zie je vaak een gele lamp of een rode stoel als accent...

"Alles is nu heel stylish. Je had vroeger heel sterk de trend van less is more. Met die winkels zoals van Calvin Klein en Armani. Er waren dan etalages met maar één paar schoenen er in. Dat was een heel ander concept dan tot dan toe bekend. Nu is er weer een andere trend. Nu word jij geacht een winkel binnen te gaan omdat jij de sfeer 'begrijpt'. Als je die niet begrijpt loop je maar lekker door want 'wij hebben het veel te druk om jou de sfeer uit te leggen."

Druk? Tegenwoordig heeft niemand het druk in de winkels hier in Nederland. Behalve dan de supermarkten. In Barcelona wel?

"Daar kan je helemaal niets over zeggen in Coronatijd. In Spanje is voor de versoepeling van de lockdown in verschillende delen van het land voor andere maatregelen gekozen. Vanmorgen mocht ik van 8 tot 10 uur buiten lopen. En vanavond weer vanaf 8 uur. De verschillende generaties mogen bij ons in Barcelona op verschillende tijden naar buiten zodat de kwetsbare mensen niet besmet worden. Het duurt ook allemaal wel een beetje lang. De algemene leefstijl is hier super-minimalistisch geworden zou je kunnen zeggen. Zeker voor de grote luxe winkels. Geen fijn gezicht... Die winkelpaleizen zijn en blijven voorlopig allemaal dicht. Helemaal lockdown. En zij moeten het straks in de normale wereld eerst nog maar eens proberen het weer druk te krijgen."

...GRIJS, WIT OF KAAL MET EEN ACCENT ALS EEN RODE STOEL..

TEKST: MICHELL KOOPMAN / REDACTIE

ILLUSTRATIE: MICHELL KOOPMAN