• Over Edwin Oudshoorn Couture

 • Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • Film: And Then We Danced

 • Introdans ook nu volop in actie

 • 'Photographic Paintings'

 • Historische Modeshow Sheila de Vries

 • Hoeden van Fabienne Delvigne: verfijnde look

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

SpaceX-oprichter Elon Musk werkt aan zijn droom

In de Verenigde Staten is een nieuw tijdperk van commerciële menselijke ruimtevaart ingeluid als een raketschip gebouwd door het bedrijf SpaceX van ondernemer Elon Musk, van de aarde wegraast met twee Amerikanen aan boord. Een succesvolle lancering die zaterdag plaats vond. Dat was bijna een decennium nadat Amerika's NASA-ruimtevaartagentschap de laatste menselijke ruimtemissie van Amerikaanse bodem tot stand had gebracht.

  NASA's Doug Hurley en Bob Behnken gingen de lucht in aan boord van een slanke, wit-zwarte, kogelvormige drakencapsule. Deze werd aangekoppeld aan de top van een Falcon 9-raket en steeg op van hetzelfde lanceerplatform dat indertijd gebruikt was om de Apollo-astronauten naar de maan te sturen. Dat was een halve eeuw geleden. De ruimtevaarders reisden met ongeveer 27.000 kilometer per uur naar het internationale ruimtestation en stuurden onderweg spectaculaire beelden van de aarde. Deze ruimtetocht van de twee mannen van middelbare leeftijd - beiden getrouwd met collega-astronauten van de NASA - vindt pas plaats na negen lange jaren na de pensionering van de spaceshuttles in 2011.

In de jaren daarna betaalde NASA wel het ruimtevaartprogramma van Rusland om zijn astronauten naar het ruimtestation te vervoeren. Maar nu heeft de NASA zaterdag dus succesvol deze taak overgedragen aan ondernemers zoals SpaceX-oprichter Musk, die ervan droomt om kolonisten naar Mars te sturen.

NASA heeft het ontwerp en de bouw van zijn volgende generatie ruimteschepen uitbesteed aan SpaceX en Boeing en hen 7 miljard dollar aan contracten gegund in een publiek-privaat partnerschap om de kosten te drukken en innovatie te stimuleren. Het ruimteschip van Boeing, de Starliner-capsule, zal naar verwachting pas begin 2021 met astronauten vliegen.
De eerste trap van de raket, die ervoor zorgde dat de capsule loskwam van de grond, landde ongeveer tien minuten na de lancering veilig en gecontroleerd op een speciaal schip op de Atlantische Oceaan. Het schip, Of Course I Still Love You genaamd, brengt de draagraket naar de wal voor hergebruik.

Het is voor het eerst sinds 2011 dat er mensen de ruimte in worden geschoten vanaf Amerikaanse bodem. Crew Dragon heeft het ISS ruimtestation als bestemming, een vlucht van 19 uur. Daar zullen Behnken en Hurley ongeveer 110 dagen blijven. Eveneens voor het eerst heeft een door een particulier gebouwd ruimtevaartuig met succes de Amerikaanse astronauten daarop naar het International Space Station (ISS) gebracht na een historische lancering.

En voor het eerst heeft een door een particulier gebouwd ruimtevaartuig met succes de Amerikaanse astronauten daarop naar het International Space Station (ISS) gebracht na een historische lancering.Veel mensen volgden deze lancering die weer hoop gaf aan een natie die nog steeds vecht met de economische en sociale gevolgen van de uitbraak van het coronavirus te midden van heel veel politieke onrust waar nu ook rassenrellen zijn bij gekomen.

Vanuit hun virusquarantaine zagen miljoenen Amerikanen online of op de televisie hoe de raket eerst langzaam maar later als een slanke, zilverkleurige speer door een bewolkte en vochtige luchtruim schoot. Onder de kijkers was de Amerikaanse president Donald Trump en vice-president Mike Pence, die na de lancering van woensdag op het laatste moment naar het Kennedy Space Centre in Florida werd teruggeroepen vanwege het slechte weer.

AUTEUR: STEFAN J. BOS -BosNewsLife & WORTHY NEWS