• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Miss india Holland Farisha Abdoelrahman

  In Nederland bestaat een grote gemeenschap van inwoners met Indiase roots. Dit zullen zeker 700 tot 800.000 mensen betreffen grotendeels met Hindoestaans-Surinaamse of ook Indiase roots. De Miss India Holland Organisatie stelt zich door jaarlijkse verkiezingen ten doel de unieke schoonheid en de maatschappelijk betrokken instelling van deelneemsters aan de verkiezingen uit deze grote groep zowel lokaal als internationaal krachtig in beeld te brengen.

De jaarlijkse verkiezingen trekken heel veel bezoekers en laten vooral beauties met brains zien. Tijdens een show met een culturele inslag waarin de beeldschone deelneemsters strijden om de titel Miss India Holland worden ook Indiase dansen getoond en moeten de dames vragen beantwoorden waarbij zij worden getest op hun kennis over maatschappelijk relevante en aktuele onderwerpen.

Dit jaar strooide corona veel roet in het eten. Titelhoudster Miss India Holland Farisha Abdoelrahman zou dit jaar gaan strijden voor de internationale titel in India maar door het Covid 19 gebeuren is alles geannuleerd.Maar nu alles weer op langzaam op gang komt zitten ontwerpers en organisaties niet stil. En mode-ontwerper Irving Vorster voelde zich geïnspireerd om voor de elegante Miss India Holland Farisha een creatie te ontwerpen en hiervan een bijzondere fotoshoot te maken.

"Ik ben gevraagd om een ‘Costume National’ te ontwerpen voor Farisha Abdoelrahman," zegt hij. “We zijn daarvoor afgereisd naar het chique Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk om daar op gepaste afstand een fotoshoot te maken."

Het is een aparte creatie... zij poseert heel spannend...

"Dat klopt De jurk is een mix, geïnspireerd door Indiase klederdracht maar dan modern vertaald. Beïnvloed door de Nederlandse vlag en heldin Wonder woman. Goed passend bij Farisha die van uitdagingen houdt."

Veel verwijzingen dus naar diverse invloeden en ideeën? "Ik kan me vaak niet zo goed vinden in het Costume National dat ik doorgaans voorbij zie komen bij Miss Verkiezingen. Ze zijn te carnavalesk. Dat past niet meer in deze tijd. Ik kan ook haast niet wachten totdat zij in deze jurk op het internationale podium zal stralen."

Miss India Holland organiseert jaarlijks Miss Verkiezingen. De organisatie bestaat inmiddels 17 jaar en wordt geleid door initiatiefnemer Aniel Kienno

DE CHARMANTE MISS INDIA HOLLAND FARISHA STRAALT TIJDENS DE FOTOSHOOT IN HET CHIQUE HOTEL HUIS TER DUIN IN
NOORDWIJK ...

CREATIE:IRVING VORSTER

FOTO: ROBERT PAUL VAN DER VLIET

 


.