• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Dilan Yurdakul favoriet wijkjury Amsterdam

  De leden van de WijkJury Amsterdam 19/20 hebben hun favoriet gekozen: Door de schaduw heen van Dilan Yurdakul, een co-productie van Likeminds en Theater Bellevue, geregisseerd door Julie van den Berghe.

De voorstelling ging in het najaar van 2019 in première in het Bellevue Lunchtheater. De Keuze van de WijkJury wordt naast de keuze van de vakjury getoond op het Nederlands Theater Festival 3 t/m 13 september 2020.

  Uit het juryrapport: "Dilan vult de ruimte met subliem spel, rake spoken word en zang die door merg en been gaat. Met groot respect keken we naar een vrouw die na worstelingen en krachtmetingen met de stemmen in haar hoofd, voor zichzelf kiest. De euforie versus de onzekerheid van de bipolariteit en het leven in een spagaat tussen twee culturen resoneerden bij de juryleden die de ontworteling van nabij kennen.

Dilan maakt haar verhaal voor iederéén invoelbaar. Een voorstelling met vaart in een slim ingezet decor, waarin Dilan niet kan en dus niet wil ontsnappen aan de blik van het publiek.Reactie Dilan: "Ik was erg geraakt toen ik hoorde dat ‘Door de schaduw heen’ tot Keuze van de WijkJury was uitgeroepen. Dat de kwetsbaarheid, die ik in mijn voorstelling heb gelegd, herkend werd, stimuleert en ontroert mij. Juist omdat de WijkJury een zeer diverse jury is."

Door de schaduw heen is te zien in Theater Bellevue als onderdeel van het Nederlands Theater Festival, 3 t/m 13 september 2020. De kaartverkoop start 9 juli.

WijkJury Amsterdam is in 2009 door Adelheid Roosen geïnstalleerd om de deuren van het theater te openen voor wijkbewoners. De leden van de WijkJury zijn divers in achtergrond en uit verschillende woonwijken van de stad afkomstig. Zij verrijken het theaterveld met hun onbevangen blik en vinden in dramaturgische bijeenkomsten woorden voor wat zij, vaak voor het eerst in het theater, nog niet eerder hebben gezien.

Door de schaduw heen is een muzikale voorstelling over identiteit en verbinding. Een reis door Dilans gedachten en verleden; door trauma’s, lijden, schaamte, schuld en vlucht heen. Dilan stelt de vragen die ze eerder niet durfde te stellen, in een poging de gaten in haar identiteit op te vullen.

Kan je je door de schaduwen heen vechten en jezelf opnieuw uitvinden?
door Dilan Yurdakul - muziek Stijn Hoes - regie Julie van den Berghe

vormgeving Marjolijn Brouwertekstcoach - Liet Lenshoek - beeld Mark Uyl - scènefotografie Jean van Lingen. Met dank aan Rik van den Bos
coproductie Likeminds, Theater Bellevue

Dilan Yurdakul (1991) is actrice en theatermaker. Naast haar werk voor televisie (o.a GTST) maakt ze in samenwerking met Likeminds onderdeel uit van het Nieuwe Makers Traject van het Fonds Podiumkunsten.

Dilan is vanwege haar achtergrond geboeid door de wrijving tussen vrijheid en identiteit, tussen autonomie en gemeenschap. In haar werk onderzoekt ze de menselijke staat en reflecteert ze op eigenzinnige wijze op de wereld om haar heen.

Likeminds is producent en netwerk van meerstemmige theatermakers die de stad gebruiken als inspiratiebron én podium. In voorstellingen en publieksopbouw is Likeminds een afspiegeling van Amsterdam: divers, dynamisch en eigenzinnig.

Theater Bellevue - Leidsekade 90 - 1017 PN Amsterdam