• Modeshow Sheila de Vries laat mooie tijden herleven

  • Over Edwin Oudshoorn Couture

  • Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

  • Film: And Then We Danced

  • Introdans ook nu volop in actie

  • FABIENNE DELVIGNE - heavenly dream

  • 'Photographic Paintings'

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Rijke genever historie gebotteld

  Al het goede komt uit… Nederland! Voor deze - nu al - iconische genever combineerde Boomsma het beste van hun Hollandse roots met de rijke smaken verkregen uit kleine voormalige bourbonvaten van Amerikaans eikenhout. Deze Oude Genever is maar liefst 10 jaar gelagerd.

Een houtgerijpte genever wordt nog nauwelijks gemaakt, laat staan één van een decennium oud. Vergelijk ‘m met een premium malt whisky, maar dan van eigen bodem.
Alles wat lekker is, kost tijd. Dat betekent eindeloos proeven en ruiken. Vat gerijpte Genever 10 jaar is een melange van fijne graandestillaten en de zuiverste koren- en moutwijn. Het maakproces is een sterk staaltje vakmanschap, bijna magisch.

Je ruikt het: een heerlijke zacht zoete geur van vanille, krenten, meloen en houttonen. Je proeft het: de ronde en zachte smaak van vanille, een houttoets en zoethout.
Bij het openen van de vaten (hét moment waar iedereen reikhalzend naar uitkeek) bleek de helft naar “het rijk der engelen” te zijn vervlogen. Maar de gelagerde Oude Genever die trouw achterbleef is daarom extra bijzonder.

Met Vat gerijpte Genever brengt Boomsma het genever stoken naar het hoogste level. Dit Leeuwarderfamiliebedrijf is één van de laatste zelfstandige distilleerderijen van Nederland. Al 135 jaar maken ze waar ze goed in zijn: waaronder genever, gin, en kruidenbitter Beerenburger.

Inmiddels staat de vijfde generatie aan het roer: broer en zus Chantoine en Saskia Boomsma. Ze selecteren alleen de beste grondstoffen en kunnen alles in house stoken. Zelfs de moutwijn, en dat is uniek in NL, wordt in eigen koperen ketels gebrouwen. Extra bijzonder: ze rijpen de Oude Genever op verschillende typen fusten. Dit proef je terug in de karakteristieke smaak.

Een goede genever proef je op z’n best puur of met een druppeltje water zoals bij whisky. Maar je kunt er ook uitzonderlijk lekkere cocktails mee maken. Twee combinaties die zeer geslaagd worden gevonden?
Aged Martine is bijvoorbeeld iets speciaals voor de kenners...
50 ml Boomsma Vat Gerijpte Genever -10 jaar-
40 ml rode vermouth
3 drips angostura bitters
1 Maraschino kers
Schenk de genever, vermouth en de angostura bitters in een mixingglass met ijs. Roer goed door en schenk daarna uit in een gekoeld cocktailglas. Voeg als laatste de kers toe. Cheers!

En voor de fans de cocktail met een mooie naam: Grand Old... Overdrijf het niet maar geniet!
30 ml Boomsma Vat Gerijpte Genever -10 jaar-
30 ml Grand Marnier
30 ml vers limoensap