• Introdans ook nu volop in actie

 • 'Photographic Paintings'

 • Historische Modeshow Sheila de Vries

 • Hoeden van Fabienne Delvigne: verfijnde look

 • Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Amazon by Addy in Villa Maasdonk

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Tentoontstelling ‘China Imagined’

  De tentoontstelling ‘China Imagined’ is samengesteld door de twee in China wonende curatoren He Yining en Ruben Lundgren. Zij willen in deze expositie met hedendaagse Chinese fotografie de tegenstellingen en de diversiteit van de Volksrepubliek China tonen. Ze zien een bijna onoverbrugbare kloof tussen de verborgen werkelijkheid en het beeld van China dat bestaat bij de rest van de wereld. Een situatie die bevestigd wordt na de wereldwijde uitbraak van het nieuwe coronavirus. Voor de tentoonstelling zijn een twintigtal fotografen geprogrammeerd. Het werk dat geselecteerd is, is zeer uiteenlopend.

Zo is Feng Li een fotograaf die vreemde, haast surrealistische scenes vastlegt die hij op straat tegenkomt. Zhang Kechun maakt foto’s van klassieke Chinese Landschappen. Deze zijn in schril contrast met de zeer persoonlijke, intieme portretten van Chinese meisjes van de fotograaf Luo Yang. Hilarisch en humoristisch zijn de beelden die Pixy Liao van zichzelf en haar vriend maakte uit de serie experimental relationship.

Speciaal voor BredaPhoto 2020 cureert de Nederlandse fotograaf en gastcurator Jan Hoek de expositie ‘Power to the Models’ in Stedelijk Museum Breda. Met het thema van BredaPhoto, the best of times the worst of times, in zijn achterhoofd, realiseerde hij zich dat wanneer je echt iets wil veranderen, je het radicaal anders moet aanpakken. En dus stelt hij de traditionele machtsverhouding tussen fotograaf en model ter discussie.

Voor de tentoonstelling vroeg Jan Hoek mensen met een profiel dat vaak eendimensionaal in beeld komt zelf het heft in handen te nemen. Bruin Parry heeft het syndroom van Down, is groot Michael Jacksonfan en is regelmatig fotomodel. Wat gebeurt er als hij zelf de ultieme foto van zichzelf mag organiseren?

Een ander voorbeeld is Mohan Verstegen, die voor Defensie werkt en queer activist is. Of Lotte van Eijk, zij is dik en ‘damn proud of it’. Andere modellen zijn o.a. Baqteria, Ismail Ilgun, DJ Tiësto, Hatti Rees, Chiara Bardelli Tonino en Sylvana Simons.
In het Chassépark zijn ook deze editie van BredaPhoto weer tal van fotoseries te bewonderen. Zo zijn er de XXL foto’s van smeltende gletsjers van het duo Klaus Thymann & Simon Norfolk te zien, sterke vrouwen in Colombia van Raquel van Haver en activisten in Hong Kong van de Amerikaan Todd Darling.

In Club Solo richt beeldend kunstenaar Marjolijn Dijkman zich op het overkoepelende vraagstuk van hoe wij, als menselijke soort, ons verhouden tot de wereld en het universum om ons heen. Solo 27 wordt georganiseerd in samenwerking met S.M.A.K. (Gent)

De buitenexposities zijn gratis te bezoeken. Voor de binnenlocaties en het verdiepingsprogramma is wel een ticket nodig. Tickets zijn online te koop voor de binnenlocaties (Stedelijk Museum Breda, Grote Kerk, voormalig KPN Gebouw) en met tijdslot te boeken. Door te werken met tijdsloten houdt BredaPhoto controle op de bezoekersaantallen en spreiding.

BredaPhoto 2020 is het grootste foto-evenement van de Benelux en vindt iedere twee jaar plaats in Breda. Tijdens deze zeven weken durende fototentoonstelling tonen nationale en internationale topfotografen – samen met nieuw talent – hun werk op aansprekende binnen- en buitenlocaties in Breda.

In 2020 vindt de negende editie van het BredaPhoto 2020 plaats van 9 september tot 25 oktober. Meer informatie op de site van bredaphoto.nl

FOTO: 01-WHITE-NIGHT-FENG-LI-2005-2015