• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Boek. On Fashion Photography

  Het baanbrekende compendium van de Duitse fotograaf Peter Lindbergh is nu gepubliceerd in een speciale jubileumeditie. Tijdens zijn samenwerking met bekende figuren uit de mode, creëerde Lindbergh een nieuw soort fotografie met een humanistische benadering. Dit boek bevat meer dan 300 afbeeldingen, meestal niet eerder gepubliceerd, plus een interview met Peter Lindbergh.

Op een strand in Malibu in 1988 fotografeerde Peter Lindbergh (1944–2019) de serie White Shirts: beelden die nu over de hele wereld bekend zijn. De foto's van Linda Evangelista, Christy Turlington, Rachel Williams, Karen Alexander, Tatjana Patitz en Estelle Lefébure zijn eenvoudig maar baanbrekend. Dit was het begin van een tijdperk dat schoonheid opnieuw definieerde. En door Lindbergh werd hiermee het terrein van de modefotografie voor de volgende decennia totaal veranderd.

In 1980 vroeg Rei Kawakubo aan Lindbergh om een 'Commes des Garçons'-campagne te schieten, dit was een van zijn eerste uitstapjes naar commerciële fotografie. Kawakubo gaf hem carte blanche. Lindberghs respect voor enkele van de grootste ontwerpers van onze tijd is voelbaar in zijn portretten. Onder de gefotografeerden: Azzedine Alaïa, Giorgio Armani, Alber Elbaz, John Galliano, Jean Paul Gaultier, Karl Lagerfeld, Thierry Mugler, Yves Saint Laurent, Jil Sander en Yohji Yamamoto.
Elke foto geeft de menselijkheid van de persoon weer in een sfeer van serene melancholie, uniek en onmiskenbaar voor Lindbergh...

Als pionier in zijn vakgebied, vermeed Lindbergh de industriële normen van schoonheid en benadrukte in plaats daarvan essentie en individualiteit van zijn modellen. Modellen als Kate Moss, Naomi Campbell, Linda Evangelista, Cindy Crawford, Mariacarla Boscono, Lara Stone, Claudia Schiffer, Amber Valletta, Nadja Auermann en Kristen McMenamy, werden beroemd met zijn fotografie.

Cate Blanchett, Charlotte Rampling, Richard Gere, Isabelle Huppert, Nicole Kidman, Madonna, Brad Pitt, Catherine Deneuve en Jeanne Moreau verschijnen allemaal in zijn werken.

Van de foto die Anna Wintour koos als cover van haar eerste Vogue-nummer tot de legendarische opname van Tina Turner op de Eiffeltoren; het is nooit de kleding, beroemdheid of glamour die centraal staat in een Lindbergh-foto. Vanaf het begin van zijn carrière was Lindbergh bekend in de hedendaagse kunstwereld, waar zijn foto's lang voordat ze in tijdschriften verschenen al in galeries werden tentoongesteld.

Deze editie van het boek bevat een bijgewerkte inleiding die is aangepast naar aanleiding van een interview uit 2016, waarin wordt onthuld wat er zich achter Lindbergh's lens afspeelde. Daarin laat de fotograaf iets meer los over zijn vroege samenwerkingen, de kwetsbare relatie tussen commercie en beeldende kunst enr de kracht van het vertellen van verhalen.

FOTO: PETER LINDBERGH ... ON FASHION PHOTOGRAPHY

Boek: On Fashion Photography
Auteur: Peter Lindbergh.
Uitgever: Taschen