• Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • Introdans ook nu volop in actie

 • 'Photographic Paintings'

 • Historische Modeshow Sheila de Vries

 • Hoeden van Fabienne Delvigne: verfijnde look

 • Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Amazon by Addy in Villa Maasdonk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Joods Historisch Museum toont Eli Content

Van november 2019 tot en met 30 augustus 2020 toont het Joods Historisch Museum een eerbetoon aan Eli Content, een van de belangrijkste hedendaagse joodse kunstenaars van Nederland. In overzichtstentoonstelling Eli Content. So much I gazed on beauty zullen de hoogtepunten uit zijn eigenzinnige oeuvre van de afgelopen veertig jaar te zien zijn.

De tentoonstelling toont ruim 90 werken, waaronder schilderijen, tekeningen, kunstenaarsboeken en installaties. In zijn beginjaren maakte de artistieke veelvraat Content vooral abstracte, sobere en minimalistische werken. In de loop der tijd werd zijn werk steeds figuratiever en kleurrijker. Eerst met verwijzingen naar de natuur en motieven van bladeren en dieren, later volgden menselijke figuren en recent ook portretten. De kunst die hij tegenwoordig maakt is opvallend direct en levenslustig.
Eli Content is geboren in 1943 en werkt opvallend tijdloos.

Joods-zijn betekent veel voor Content. Hij laat zich vaak inspireren door het scheppingsverhaal en het jodendom, maar eigentijdse zaken als striptekeningen, plastic speelgoed en medische handboeken kunnen hem evengoed inspireren. In de tentoonstelling is zijn voortdurende drang tot vernieuwing duidelijk zichtbaar.

Ter gelegenheid van deze tentoonstelling maakte hij voor de zolder van het Kindermuseum een ‘Droombos’. Voor dit bos vol vreemde en clowneske figuren liet hij zich inspireren door de grote wandschilderingen die Chagall maakte voor het Joods theater in Moskou. Van november 2019 tot maart 2021 kunnen kinderen in het atelier aan de slag om zelf droomfiguren te maken.

Het Droombos is een installatie gemaakt van afvalkarton en dus kwetsbaar. Bezoekers wordt gevraagd hier rekening mee te houden. Het Droombos is daarom niet toegankelijk voor groepen.

Eli Content wordt wel de ‘huiskunstenaar’ van het JHM wordt genoemd. Zijn werk is er al vaker tentoongesteld en het museum bezit een aantal belangrijke kunstwerken van zijn hand. Verder is zijn werk zowel in binnen- als buitenland te zien geweest, van het Stedelijk Museum en Museum Fodor in Amsterdam, tot het Jewish Museum in New York en de Barbican Art Gallery in Londen. Deze veelzijdige en bewonderenswaardige tentoonstelling is te zien in het Joods Historisch Museum (JHM), Gevestigd in de Nieuwe Amstelstraat 1, 1011PL, Amsterdam.

Het JHM is gevestigd in het eeuwenoude voormalige synagogencomplex van de Asjkenazisch-joodse gemeente. Met een toegangsbewijs kunt je alle tentoonstellingen van alle locaties van het Joods Cultureel Kwartier bezoeken. Tevens heb je gratis toegang tot alle evenementen (tenzij anders aangegeven). Museumkaarthouders hoeven geen entreebewijs aan te schaffen. Je kan op elk gewenst moment een rondleiding door deze tentoonstelling aanvragen. Onze kundige gidsen nemen je mee, geven tekst en uitleg en gaan in op jouw specifieke interesses en vragen.

Bij een rondleiding van één uur mag de groep mag uit hooguit 15 personen bestaan.
Voor meer info ga naar de site jck.nl/nl/open.

...ELI CONTENT IS EEN TIJDLOZE KUNSTENAAR EN WORDT WEL DE HUISKUNSTENAAR VAN HET JHM GENOEMD... ZIJN WERK COVERT DIVERSE TIJDPERKEN EN IS OOK VERRASSEND MODERN...