• Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • Film: And Then We Danced

 • Introdans ook nu volop in actie

 • 'Photographic Paintings'

 • Historische Modeshow Sheila de Vries

 • Hoeden van Fabienne Delvigne: verfijnde look

 • Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Gebroeders van Lymborch Huis 1 jaar open

  NIJMEGEN - Zondag 30 augustus is het Gebroeders van Lymborch Huis precies 1 jaar open!Dit bijzondere moment wordt gevierd met de opening van een zeer speciale tentoonstelling: Meesters in de Marge. Een zestal originele miniatuurbladen uit de tijd van de gebroeders Van Lymborch zullen dan in het Huis te zien zijn. Eén van deze bladen is duidelijk van dezelfde hand als de margeschilder van de gouden wingerdbladen in de Belles Heures. Een heel bijzondere ontdekking!

De opening zal -i.v.m. de corona-epidemie- die middag noodgedwongen in besloten kring plaatsvinden. Maar is vanaf 13.00 uur door iedereen te bezoeken. Gezien de beperkte ontvangstmogelijkheden wordt echter geadviseerd om vooraf te reserveren. De prachtige expositie zal tijdens de openingstijden van september tot en met december 2020 te zien zijn. Reserveren (ook buiten openingstijden) kan via kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bezoek aan de expositie kan naar wens gecombineerd worden met een rondleiding door de 14e-eeuwse kelder van het vroegere atelierwoonhuis van de familie Maelwael-Van Lymborch.

Wegens corona moesten de Gebroeders van Lymborch Dagen worden uitgesteld. Een nieuwe datum is genoteerd: zondag 27 en maandag 28 december. In de maand juli werd het Gebroeders van Lymborch Huis goed bezocht. De aantallen van voor de coronacrisis zijn nog niet bereikt, maar veel mensen uit alle delen van Nederland weten het Gebroeders van Lymborch Huis nu te vinden.

Er kwamen belangstellende bezoekers uit onder meer Groningen, Heerlen, Amsterdam, Haarlem, Leiden en diverse kleinere steden en dorpen. Ook de rondleidingen in het Gebroeders van Lymborch Huis worden als verrassend en uniek ervaren. Het is ook ongelooflijk interessant en inspirerend om bijvoorbeeld het Augustusblad uit 'Les Très Riches Heures' te bekijken.
Op het augustusblad is een adellijk gezelschap op valkenjacht. Het was in de middeleeuwen enorm populair om op klein wild en gevogelte te jagen met behulp van getrainde valken of andere roofvogels. In de tijd van Karel de Grote verspreidde de sport zich verder over Europa en werd populair.

Op de site van gebroedersvanlymborch.nl vindt u een intrigerende story over wat zich in die tijd afspeelde van Clemens Verhoeven. Het is zeer verrijkend om meer uit deze zowel poëtische als realistisch-harde sfeer te lezen en te bestuderen. Een sfeer die als ongeëvenaard hoogtepunt uit de historische vaderlandse cultuur helaas vaak onderschat wordt.

Sommigen van de bezoekers laten zich door de kunst uit de tijd van de Maelwael-Van Lymborchs inspireren en gaan zelf aan de slag met verf en penseel, of zoals Dik Platel uit Nijmegen, met beitel, marmer en albast. Dik werd geraakt door de expressieve vormen van de pleuranten die rond het graf van Filips de Stoute en Jan zonder Vrees in Dijon staan. Het grafcomplex waar stadgenoot Johan Maelwael rond 1400 jarenlang de supervisie had over de bouwactiviteiten. (Er bestaat ook een YouTube kanaal vol films over leven en werk van de Nijmeegse kunstenaarsfamilie)

Dik Platel kocht onlangs een replica van zo’n witte rouwklager in het Gebroeders van Lymborch Huis en hakte in rood marmer een geheel eigen interpretatie. Via via kregen het museum een foto van zijn werk toegestuurd en was erg onder de indruk. Daarop werd Dik Platel direct gevraagd of hij zijn beeld in het museum wil exposeren. Dat wilde hij graag doen en nu kunnen bezoekers  deze maand langskomen  om dit topstuk te bewonderen! Intussen heeft Dik Platel de smaak te pakken en werkt hij verder aan een pleurant in wit albast (net als de originelen in Dijon). Wie weet wordt er nog meer van Dik Platel geëxposeerd en mogelijk van andere geïnspireerde creatieve bezoekers!