• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Gebroeders van Lymborch Huis 1 jaar open

  NIJMEGEN - Zondag 30 augustus is het Gebroeders van Lymborch Huis precies 1 jaar open!Dit bijzondere moment wordt gevierd met de opening van een zeer speciale tentoonstelling: Meesters in de Marge. Een zestal originele miniatuurbladen uit de tijd van de gebroeders Van Lymborch zullen dan in het Huis te zien zijn. Eén van deze bladen is duidelijk van dezelfde hand als de margeschilder van de gouden wingerdbladen in de Belles Heures. Een heel bijzondere ontdekking!

De opening zal -i.v.m. de corona-epidemie- die middag noodgedwongen in besloten kring plaatsvinden. Maar is vanaf 13.00 uur door iedereen te bezoeken. Gezien de beperkte ontvangstmogelijkheden wordt echter geadviseerd om vooraf te reserveren. De prachtige expositie zal tijdens de openingstijden van september tot en met december 2020 te zien zijn. Reserveren (ook buiten openingstijden) kan via kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bezoek aan de expositie kan naar wens gecombineerd worden met een rondleiding door de 14e-eeuwse kelder van het vroegere atelierwoonhuis van de familie Maelwael-Van Lymborch.

Wegens corona moesten de Gebroeders van Lymborch Dagen worden uitgesteld. Een nieuwe datum is genoteerd: zondag 27 en maandag 28 december. In de maand juli werd het Gebroeders van Lymborch Huis goed bezocht. De aantallen van voor de coronacrisis zijn nog niet bereikt, maar veel mensen uit alle delen van Nederland weten het Gebroeders van Lymborch Huis nu te vinden.

Er kwamen belangstellende bezoekers uit onder meer Groningen, Heerlen, Amsterdam, Haarlem, Leiden en diverse kleinere steden en dorpen. Ook de rondleidingen in het Gebroeders van Lymborch Huis worden als verrassend en uniek ervaren. Het is ook ongelooflijk interessant en inspirerend om bijvoorbeeld het Augustusblad uit 'Les Très Riches Heures' te bekijken.
Op het augustusblad is een adellijk gezelschap op valkenjacht. Het was in de middeleeuwen enorm populair om op klein wild en gevogelte te jagen met behulp van getrainde valken of andere roofvogels. In de tijd van Karel de Grote verspreidde de sport zich verder over Europa en werd populair.

Op de site van gebroedersvanlymborch.nl vindt u een intrigerende story over wat zich in die tijd afspeelde van Clemens Verhoeven. Het is zeer verrijkend om meer uit deze zowel poëtische als realistisch-harde sfeer te lezen en te bestuderen. Een sfeer die als ongeëvenaard hoogtepunt uit de historische vaderlandse cultuur helaas vaak onderschat wordt.

Sommigen van de bezoekers laten zich door de kunst uit de tijd van de Maelwael-Van Lymborchs inspireren en gaan zelf aan de slag met verf en penseel, of zoals Dik Platel uit Nijmegen, met beitel, marmer en albast. Dik werd geraakt door de expressieve vormen van de pleuranten die rond het graf van Filips de Stoute en Jan zonder Vrees in Dijon staan. Het grafcomplex waar stadgenoot Johan Maelwael rond 1400 jarenlang de supervisie had over de bouwactiviteiten. (Er bestaat ook een YouTube kanaal vol films over leven en werk van de Nijmeegse kunstenaarsfamilie)

Dik Platel kocht onlangs een replica van zo’n witte rouwklager in het Gebroeders van Lymborch Huis en hakte in rood marmer een geheel eigen interpretatie. Via via kregen het museum een foto van zijn werk toegestuurd en was erg onder de indruk. Daarop werd Dik Platel direct gevraagd of hij zijn beeld in het museum wil exposeren. Dat wilde hij graag doen en nu kunnen bezoekers  deze maand langskomen  om dit topstuk te bewonderen! Intussen heeft Dik Platel de smaak te pakken en werkt hij verder aan een pleurant in wit albast (net als de originelen in Dijon). Wie weet wordt er nog meer van Dik Platel geëxposeerd en mogelijk van andere geïnspireerde creatieve bezoekers!