• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Groot-Brittannië wil Kanaal-oversteek migranten beperken

  De Britse regering meldde vrijdag de grensbeveiliging te zullen versterken, toen voor de zoveelste keer een dagelijks toenemend record-aantal mensen i kleine bootjes weer het Kanaal vanuit Frankrijk was overgevaren.Er zou sprake zijn van strenge maatregelen zoals het inschakelen van de Royal Navy mede door de grote zorgen in Europa over een toename van het aantal migranten dat opnieuw opduikt na langdurige lockdowns ten gevolge van het coronavirus.

Britse grensbewakingsschepen vervoeren tegenwoordig vaak een groep geredde migranten die op de vlucht zijn voor oorlog, vervolging en armoede naar de haven van Dover in Zuid-Engeland. Dover bereiken is bepaald niet altijd gemakkelijk.Britse autoriteiten hebben moeten vaststellen dat minstens 235 migranten in 17 boten zijn aangekomen of donderdag zijn opgenomen door de boten van de Britse kustwacht en Border Force. Dat overtrof het record van vorige week van 202 binnenkomsten op één dag. En op vrijdag zagen verslaggevers een boot met ongeveer 17 mensen aan boord, waaronder een zwangere vrouw en kinderen.

Migranten hebben lang gebruik gemaakt van Noord-Frankrijk als uitvalsbasis om Groot-Brittannië te bereiken, hetzij in vrachtwagens door de Kanaaltunnel, hetzij op veerboten. Voor de coronaviruspandemie trok de sterke Britse economie en een kans op arbeid op een boerderij of werken in een restaurant migranten uit de hele wereld aan die ook maar een klein beetje Engels konden spreken.

Sommige immigranten hebben op kleine boten een door smokkelaars georganiseerde overtocht gemaakt omdat lockdowns de kansen om zich op veerboten en vrachtwagens te verergen zeer hebben beperkt. Het mooie zomerweer zorgt er eveneens voor dat meer mensen de risicovolle oversteek over zee durfden te maken - ongeveer 20 mijl (32 kilometer) op het smalste punt . Soms in schepen zo klein als dinghy's en kajaks.

Britse autoriteiten hebben laten weten dat het risicovolle oversteken van een van Europa's drukste vaarroutes de afgelopen dagen heeft geleid tot verschillende incidenten met kleine boten.
De Britse conservatieve regering heeft er bij Franse ambtenaren op aangedrongen om meer te doen om boten in het Kanaal te dwingen terug te vaten naar Frankrijk. Ze zeggen dat Frankrijk een veilig land is, en er is geen reden waarom migranten van daar naar het Verenigd Koninkrijk zouden moeten reizen.

De Britse schatkistchef Rishi Sunak verklaarde dat de Britse minister van immigratie naar Frankrijk gaat om de crisis te bespreken. "Ik voel mee met de frustratie van de mensen bij het zien van deze dramatische taferelen. Maar we willen ook allemaal graag dat het grote aantal van deze overtochten wordt gereduceerd," gaf hij desgevraagd als commentaar.

Sunak weigerde "om erover te speculeren" welke stappen zullen worden ondernomen in verband met meerdere verzoeken van Britse politici om de Royal Navy naar het Kanaal te sturen. "Maar ik kan wel zeggen dat de minister van immigratie begin volgende week in Frankrijk zal zijn om met onze Franse bondgenoten te overleggen wat we nog meer moeten doen om samen deze belangrijke kwestie aan te pakken. Het aantal overtochten verminderen,is iets wat we allemaal willen."

Vorige maand nog kwamen de Britse minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel en de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin overeen om een Frans-Britse inlichtingendienst op te zetten. Deze zal optreden tegen wat de Franse minister "bendes achter verachtelijke mensensmokkel" noemde.

IMMIGRANTEN DIE OVERVAREN VAN NOORD-FRANKRIJK NAAR ENGELAND : DADERS OF SLACHTOFFERS...

AUTEUR: STEFAN J. BOS

BosNewsLife & WORTHY NEWS