• Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • Introdans ook nu volop in actie

 • 'Photographic Paintings'

 • Historische Modeshow Sheila de Vries

 • Hoeden van Fabienne Delvigne: verfijnde look

 • Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Amazon by Addy in Villa Maasdonk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Tom Coronel leverde een mooi gevecht

  Daarentegen ging het in de kwalificatie aanmerkelijk beter. Hierin reed Coronel de vijfde tijd, een prima prestatie. “Het was al vrijwel donker toen we reden, wat in de WTCR een bijzondere ervaring is. Mijn eerste ronde was al goed en vervolgens was ik zelfs op weg naar nog een betere klassering, was al twee seconden sneller dan mijn voorgaande ronde, maar raakte even van de baan en moest met vier wielen door het gras. Met de vijfde plaats ben ik heel tevreden, dat geeft vertrouwen voor de race.”

Tijdens de kwalificatie op donderdag was het nog droog, maar de wedstrijd op vrijdagmiddag vond op een natte baan plaats. Het was tevens de eerste keer dat de rijders met de Goodyear-regenbanden reden. “Voorafgaand aan de race hadden we heel veel aan de afstelling veranderd: veren, dempers, rollbars, de uitlijning. We startten van achter de safety-car, dus een rollende start”, vertelde Coronel, die vanwege de ‘reversed grid’ en enkele straffen voor andere rijders als derde mocht vertrekken.

“In de eerste ronde kon ik een paar plaagstootjes uitdelen aan Yvan Muller, die op pole stond, maar al snel de leiding verloor aan Guerrieri. Het was wel duidelijk dat die Lynk & Co’s van Muller en zijn teamgenoten heel hard gingen!.” Dat bleek ook in de derde ronde, toen Björk met de Lynk & Co de aanval plaatste op Coronel en er, niet zonder het nodige contact, voorbij ging. “Ehrlacher ging ook gelijk mee, waardoor ik twee plaatsen verloor en vijfde reed. Ik had het idee dat zij ook iets meer tractie hadden”, legde Coronel uit.

“Op de Nordschleife zelf was het in de slotronde echt glibberen en glijden, heel glad! Bovendien hoorde ik het geluid van de aandrijfas, wat duidde op een probleem. Daardoor heb ik dus geprobeerd zo min mogelijk te schakelen om toch nog de finish te halen. Het hele middengedeelte heb ik in de derde versnelling gereden.” De opzet slaagde: Coronel kwam als vijfde over de eindstreep en won het klassement voor privérijders. “Een prachtig resultaat, achter de fabrieks-Honda en de drie fabrieksauto’s van Lynk & Co”, aldus de rijder.

De tweede wedstrijd vond op zaterdagmorgen vroeg plaats op een vochtige baan en bij een temperatuur van rond de zeven graden. Coronel startte als vijfde en wist die positie aanvankelijk vast te houden, maar gleed bij Aremberg even buiten de baan en verloor twee plaatsen. “Daarvoor kon ik zelfs Björk nog even aanvallen, maar nadat ik dat uitstapje gemaakt had, merkte ik wel dat het lastig was”, zei Coronel.

“Weinig scherpte met het insturen op de voorwielen, moeite met het remmen. Het was superglad en op tractie verloor ik toch wel veel. De snelle doordraaiers gingen heel goed, daarin kon ik ook wel een gaatje slaan. In de tweede ronde had ik een mooi gevecht met Jean-Karl Vernay, inclusief een paar tikjes, maar helemaal fair, geen probleem. In de langzamere en middelsnelle bochten had ik echter geen goed gevoel met de auto. Yvan Muller kwam er uiteindelijk ook nog redelijk makkelijk voorbij."

In de laatste ronde streed hij nog met Tiago Monteiro, die twee keer in zijn deur reed, maar hij kon zijn positie behouden. . "Ja. Zo ben ik achtste geworden en tweede privérijder, dus weer goed punten gescoord onder heel moeilijke omstandigheden. Bovendien ben ik beste Audi-rijder, wat ook wel goed doet.”

Al met al was het toch wat moeilijker dan hij gedacht had, maar dat kwam voornamelijk door de omstandigheden volgens Coronel. “We gaan kijken of we komende week nog ergens in de regen kunnen gaan testen, want dat is voor de komende races in het najaar waarschijnlijk wel belangrijk.”

De volgende wedstrijden in de FIA WTCR worden op 10 en 11 oktober verreden op de Slovakia Ring nabij Bratislava.
Kalender Tom Coronel FIA WTCR

10-11 october: Slovakia Ring-
17-18 oktober: Hungaroring 31 oktober -
1 november: Aragón
14-15 november: Adria
Resultaten FIA WTCR, Nürburgring Nordschleife (Ger), 26 September 2020
Race 1:

1. Esteban Guerrieri (Arg), Honda Civic TCR, 3 rondes in 31.14.425
2. Yvan Muller (Fra), Lynk & Co 03 TCR, +3.385z
3. Yann Ehrlacher (Fra), Lynk & Co 03 TCR, +3.999
en 5. Tom Coronel (Nld), Audi RS3 LMS, +12.298
Race 2:
1. Yann Ehrlacher (Fra), Lynk & Co 03, 3 rondes in 31.00.926
2. Thed Björk (Swe), Lynk & Co 03, +5.835
3. Attila Tassi (Hun), Honda Civic TCR, +11.971
en 8. Tom Coronel (Nld), Audi RS3 LMS, +31.253
Tom Coronel wordt gesteund door: DHL, Eurol Lubricants, Tricorp Workwear, ERU Prestige Kaas voor Kerels, Ireckonu, Business Data Challengers, Bouwgroep Dijkstra Draisma, RAM Mounts, Intrax Suspension Technology, 4.Brands, ASC Group, P1 Advanced Racewear, Super-B, CM, Copernica and Magero Buscamperverhuur.