• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Boek: Lekker Arabisch op longlist

  Mounir Toub maakt met zijn boek Chef Toub: Lekker Arabisch kans op Het Gouden Kookboek 2020. Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar. In Chef Toub: Lekker Arabisch neemt Mounir je mee naar de rijke Arabische keuken, van Marokko tot Libanon en van Syrië tot Tunesië. De vakjury heeft tien titels uitgekozen die pronken op de longlist. Volgende week dinsdag maakt de vakjury de shortlist van Het Gouden Kookboek bekend.

De vakjury van Het Gouden Kookboek bestaat dit jaar uit: Bart van Aken (boekhandel Paard van Troje in Gent), Daan van der Valk (boekhandel De Vries Van Stockum in Haarlem), Jonneke de Zeeuw (Culinair publicist en influencer), Makkie Mulder (voorzitter en voormalig hoofdredacteur van Delicious) en Sarriel Taus (culinaire duizendpoot en ondernemer).
Aan de vooravond van de Kookboekenweek, op donderdag 5 november, wordt de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt.

Mounir over zijn boek: “De Arabische keuken is nog altijd een ondergeschoven kindje, als je het mij vraagt. Jammer genoeg krijgt deze bijzondere keuken niet de credits die hij verdient. Vaak denken mensen aan falafel, hummus en broodjes kebab, met dit boek wil ik laten zien dat het zoveel meer is!”
Het boek werd dit voorjaar vol lof ontvangen door de pers, media en kookboekenliefhebbers. Momenteel werkt de chef-kok aan de opvolger Chef Toub: Snel Arabisch, die gepland staat voor het voorjaar van 2021.

Mounir Toub is chef-kok en bekend van 24Kitchen, Kook mee met MAX en andere programma’s, waar hij een kijkje in de Arabische keuken geeft. Deze enthousiaste en energieke chef heeft samengewerkt met sterrenchefs als Robert Kranenborg en Margo Reuten, maar is bovenal geschoold door zijn moeder. Het is zijn passie om jong kooktalent te inspireren. Zijn lijfspreuk is ‘Kook & eet met heel veel liefde en plezier.’

Dat plezier wist hij aan veel van zijn superkritische eters door te geven. Hier volgt een greep uit hun commentaren:

“Mounir Toub is gedreven, gepassioneerd, gezellig, liefdevol en altijd enthousiast. Koken is voor hem een kunstvorm. Hij gaat altijd all in. En altijd stralend van geluk.” - Nasrdin Dchar

“De koning van de Arabische keuken, deze man kan echt koken! Ik zal zijn boek gebruiken om de gerechten na te maken, maar niemand vertellen dat ik het niet zelf heb bedacht.” - Najib Amhali 

“De Middellandse Zee, de spil van mijn vorming, de kracht van de zon en haar waarheid. Mijn kompaan Mounir heeft dit ongedwongen aangereikt met zijn keuken. Laat je verlekkeren, net zoals ik.” - Robert J.K. Kranenborg.

Het eten wat Mounir Toub smaakt niet alleen heel goed maar maakt mensen kennelijk ook heel gelukkig. Goed om mensen tegen te komen die met zoveel plezier hun werk doen. Laten we niet vergeten: naast alle somberlingen en verontwaardigden zijn er nog zo ontzettend veel mensen die ongelooflijk hun best doen om in de levens van anderen het betere verschil te kunnen maken.

BOEK - CHEF TOUB: LEKKER ARABISCH
AUTEUR: MOUNIR TOUB
UITGEVERIJ KOSMOS
VERSCHEEN 15 - 4 - 2020

DE AUTEUR WERKT AL WEER AAN DE OPVOLGER VAN ZIJN VEELBESPROKEN LKKERE ARABISCHE KOOKBOEK ...