• Historische Modeshow Sheila de Vries

 • Hoeden van Fabienne Delvigne: verfijnde look

 • Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Amazon by Addy in Villa Maasdonk

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Film Noir - The Dark Side of Hollywood

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Oranjes geschrokken van commotie over trip

  Door middel van telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich al maandenlang over de gevolgen van de corona-uitbraak in de meest uiteenlopende bedrijven en ondernemingen. Tijdens vele bezoeken aan publieke organisaties spreken zij hun steun en welgemeende waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. De werkbezoeken worden achteraf bekendgemaakt.

Net als de meeste andere Nederlandse burgers maken zij zich uiteraard ook persoonlijk behoorlijk druk over de moeilijke situaties die zij tijdens hun bezoeken uitgelegd krijgen en zien zij ook heel goed hoeveel inzet er aan tal van mensen daarbij wordt gevraagd. In een nieuwsuitzending van RTL verwijt Frits Westers "de Oranjes een gebrek aan maatschappelijke antenne"omdat de Oranjes juist in deze tijd voor een vakantieweek naar Griekenland zijn gevlogen. Geschrokken door de landelijke commotie daarover zijn de Oranjes per omgaande weer van hun tripje teruggevlogen naar Nederland.

Het koninklijk paar besluit de reis vrijdagavond direct af te breken. In een reactie via de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) verwijst de koning vooral naar de ontstane ophef. Hij spreekt over ’heftige’ berichten op zijn vertrek naar Griekenland, waar de vorst een vakantiehuis bezit. „We willen er geen enkele twijfel over laten bestaan: om het COVID19-virus eronder te krijgen is het noodzakelijk dat de richtlijnen worden nagevolgd. De discussie naar aanleiding van onze vakantie draagt daar niet aan bij”, laat de koning weten.

Aan de talkshowtafels en in de tv-programma's verschijnen de nodige 'halve heiligen' die zich zelf kennelijk altijd keurig aan allerlei regels houden en nooit zo'n foute trip zouden maken. Politieke partijen staan op hun achterste benen en Mark Rutte had het vliegtuig van de koninklijke familie persoonlijk moeten tegenhouden.

Tegen alle corona-beperkingen in heeft de Koning zich niet aan de regels gehouden en vloog voor een week weg weg tijdens een bijna-lock down. Het Kabinet was verplicht geweest het af te raden. Hoe kon dit gebeuren?

Misschien stonden zij net als andere Nederlanders onder druk. De Oranjes zijn kennelijk ook mensen die de druk waaronder wij momenteel leven even te veel kan zijn en wel eens net als u en ik een onverstandig besluit nemen. Zodra tot hun doordrong hoe hun tripje overkwam bij anderen liet de koning weten: "We willen er geen enkele twijfel over laten bestaan: om het COVID19-virus eronder te krijgen is het noodzakelijk dat de richtlijnen worden nagevolgd. De discussie naar aanleiding van onze vakantie draagt daar niet aan bij.”
Het vliegtuig draaide om en de familie kwam weer thuis.