• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Nieuws van Nederland


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/couturekrantnl/subsites/couturekrant.nl/components/com_content/models/articles.php on line 587

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/couturekrantnl/subsites/couturekrant.nl/modules/mod_articles_category/helper.php on line 250

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Veiligere fietsverlichting in donkere uren

  DIEREN - De klok is een uur teruggezet en de dagen worden korter. ’s Ochtends en ’s avonds fietsen Nederlanders weer vaker en langer in het donker. Kwalitatief goede fietsverlichting is onder die omstandigheden onmisbaar. Bij Gazelle heeft de ontwikkeling van veilige fietsverlichting weer een stap vooruitgezet door een robuuste vernieuwing.

Circa de helft van alle verkochte fietsen in Nederland wordt tegenwoordig elektrisch ondersteund. “In het verleden werkte de verlichting van de e-bike op een batterij of naafdynamo. Nu hebben we e-bikes met een grote energiebron, waardoor we gemakkelijker een breder en groter lichtbeeld kunnen bieden. De verlichting vraagt relatief weinig energie van de accu in de e-bike”, zegt Erik van Houweling, Manager Product Management van Gazelle.

De nieuwste fietsverlichting van Gazelle scoort daardoor veel hoger in het aantal lux. Dat is de eenheid van lichtsterkte die aanduidt hoeveel licht er op een bepaald oppervlak valt. “Kijk naar onze speed pedelecs: die hebben verlichting van 100 tot 150 lux. Een jaar of zeven, acht geleden hadden de reguliere stadsfietsen verlichting van 4 tot 6 lux. De toegenomen lichtsterkte is een goede ontwikkeling voor de verkeersveiligheid: je wordt beter gezien en ziet zelf de weg en omgeving beter.”

Gazelle verbetert de veiligheid op nog meer manieren. Steeds meer modellen zijn uitgerust met verlichting aan vier zijden: niet meer alleen voor en achter, maar ook aan beide zijkanten. De lichtstrips lopen op die modellen door op de bagagedrager. Gazelles eigen verlichting, Fendervision, is zo’n voorbeeld van 360-graden-licht.

Daarnaast zorgt Gazelle ervoor dat haar verlichting niet abrupt stopt als fietsers bij bijvoorbeeld een verkeerslicht voet aan de grond zetten. De verlichting blijft nog een paar minuten doorbranden.

Erik van Houweling: “De verlichting zit bovendien niet meer los op de fiets, maar is er echt onderdeel van. Precies zoals in de automotive waarin onderdelen als de verlichting één geheel vormen met de carrosserie. We willen een fiets waarbij het lijkt alsof alles in elkaar vloeit. Niet zozeer om een mooi design te creëren, maar vooral vanwege de robuustheid en veiligheid. Geïntegreerde verlichting is niet kapot te krijgen. Onze CityGo en Esprit, die in trek zijn bij scholieren, hebben om die reden geïntegreerde verlichting.”

'Fendervision' is de naam van de in eigen huis ontwikkelde verlichting van Gazelle. Deze Fendervision heeft slanke lichtstrips die doorlopen aan de zijkanten van de fiets. De zichtbaarheid in het verkeer is zo beter. Fendervision, met 50 lux lichtsterkte, geeft Gazelle-fietsen tevens een eigen, kenmerkend gezicht.

Van Houweling: “Vergelijk het met de autowereld: daar heb je merken die je direct herkent aan de verlichting. Dat willen we met Fendervision ook bewerkstelligen. Met name op de elektrische Orange- en Grenoble-modellen, de hardlopers in ons assortiment, hebben we Fendervision toegepast