• Introdans ook nu volop in actie

 • 'Photographic Paintings'

 • Historische Modeshow Sheila de Vries

 • Hoeden van Fabienne Delvigne: verfijnde look

 • Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Amazon by Addy in Villa Maasdonk

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Theater: DE HOKJE gaat bijna van start

  Schrijver Dunya Khayame en regisseur Tim Kamps presenteren de nieuwe Theater Bellevue-productie: De Hokje. Een satirische voorstelling over beeldvorming, afkomst en stigma’s.
“Door clichématige beeldvorming komen we terecht in een selffulfilling prophecy”, aldus Dunya tegen Tim op een terras in 2019. “Ik voel me een mocro, omdat ik in de ogen van de anderen steeds weer een mocro blijk. Op Wikipedia word ik in de eerste zin als ‘een actrice van Marokkaanse afkomst’ omschreven. Kennelijk is dat het belangrijkste wat er over mij te zeggen valt.” Dunya en Tim besloten dat het tijd werd voor oplossingen. Aldus geschiedde.

De Hokje vertelt het verhaal van de opkomst en ondergang van Anouar K: een selfmade crimineel. In een lang verwacht live-interview wordt hij bevraagd over zijn verleden. Als duidelijk wordt wat voor vernietigende impact zijn daden op de samenleving hebben gehad, doet Anouar een schokkende onthulling…

Dunya Khayame (tekst) is schrijver en actrice. Ze was recent in vaste rollen te zien in tv-producties als Klem, De regels van Floor en De Luizenmoeder. Voor theater schreef ze o.a. teksten voor het interdisciplinaire gezelschap ISH en voor het Bellevue Lunchtheater schreef ze eerder theaterteksten Vuurwerk en Er komt een dokter bij de dokter.

Tim Kamps (regie) werkt als schrijver, acteur en regisseur. Hij o.a. bekend van de cabaretgroep Rooyackers, Kamps & Kamps en het duo het Monica Da Silva Trio dat hij met Arjen Lubach vormde. In 2015 bedacht en regisseerde Tim de bejubelde science-fictionkomedie Missie Aarde. In 2018 schreef hij zijn eerste roman De verschrikkelijke jaren tachtig, die dit jaar door hemzelf verfilmd zal worden.

De Voorstelling De Hokje is vanaf 24 november 2020 een maand lang te zien in Bellevue Lunchtheater en gaat begin 2021 op tournee.

MEDEWERKENDEN:
tekst, concept Dunya Khayame - regie, concept Tim Kamps
spel Maryam Hassouni, Olaf Ait Tami, Randy Fokke

vormgeving Robin Vogel - kostuums Maartje Wevers

productie Annelies Hendrikse

teaser Tim Kamps en Melvin Simons

PRODUKTIE VAN THEATER BELLEVUE
Speeldata
di 24 nov t/m za 19 dec om 12:30 waarvan première za 28 nov
8 januari t/m 13 maart 2021 tournee
Meer info op theaterbellevue.nl/dehokje

Bellevue Lunchtheater presenteert en produceert consequent nieuw repertoire, dat ruimte biedt aan de stemmen van theatermakers die op de wereld om ons heen reflecteren. Bellevue zoekt naar de autonome denk- en verbeeldingskracht van nieuw schrijftalent.

Vele auteurs schreven voor het Theater Bellevue, zoals Nasrdin Dchar, Maria Goos, Magne van de Berg, Hannah van Wieringen, Rik van den Bos en Dilan Yurdakul.

FOTO: CASPER KOSTER