• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Theater: DE HOKJE gaat bijna van start

  Schrijver Dunya Khayame en regisseur Tim Kamps presenteren de nieuwe Theater Bellevue-productie: De Hokje. Een satirische voorstelling over beeldvorming, afkomst en stigma’s.
“Door clichématige beeldvorming komen we terecht in een selffulfilling prophecy”, aldus Dunya tegen Tim op een terras in 2019. “Ik voel me een mocro, omdat ik in de ogen van de anderen steeds weer een mocro blijk. Op Wikipedia word ik in de eerste zin als ‘een actrice van Marokkaanse afkomst’ omschreven. Kennelijk is dat het belangrijkste wat er over mij te zeggen valt.” Dunya en Tim besloten dat het tijd werd voor oplossingen. Aldus geschiedde.

De Hokje vertelt het verhaal van de opkomst en ondergang van Anouar K: een selfmade crimineel. In een lang verwacht live-interview wordt hij bevraagd over zijn verleden. Als duidelijk wordt wat voor vernietigende impact zijn daden op de samenleving hebben gehad, doet Anouar een schokkende onthulling…

Dunya Khayame (tekst) is schrijver en actrice. Ze was recent in vaste rollen te zien in tv-producties als Klem, De regels van Floor en De Luizenmoeder. Voor theater schreef ze o.a. teksten voor het interdisciplinaire gezelschap ISH en voor het Bellevue Lunchtheater schreef ze eerder theaterteksten Vuurwerk en Er komt een dokter bij de dokter.

Tim Kamps (regie) werkt als schrijver, acteur en regisseur. Hij o.a. bekend van de cabaretgroep Rooyackers, Kamps & Kamps en het duo het Monica Da Silva Trio dat hij met Arjen Lubach vormde. In 2015 bedacht en regisseerde Tim de bejubelde science-fictionkomedie Missie Aarde. In 2018 schreef hij zijn eerste roman De verschrikkelijke jaren tachtig, die dit jaar door hemzelf verfilmd zal worden.

De Voorstelling De Hokje is vanaf 24 november 2020 een maand lang te zien in Bellevue Lunchtheater en gaat begin 2021 op tournee.

MEDEWERKENDEN:
tekst, concept Dunya Khayame - regie, concept Tim Kamps
spel Maryam Hassouni, Olaf Ait Tami, Randy Fokke

vormgeving Robin Vogel - kostuums Maartje Wevers

productie Annelies Hendrikse

teaser Tim Kamps en Melvin Simons

PRODUKTIE VAN THEATER BELLEVUE
Speeldata
di 24 nov t/m za 19 dec om 12:30 waarvan première za 28 nov
8 januari t/m 13 maart 2021 tournee
Meer info op theaterbellevue.nl/dehokje

Bellevue Lunchtheater presenteert en produceert consequent nieuw repertoire, dat ruimte biedt aan de stemmen van theatermakers die op de wereld om ons heen reflecteren. Bellevue zoekt naar de autonome denk- en verbeeldingskracht van nieuw schrijftalent.

Vele auteurs schreven voor het Theater Bellevue, zoals Nasrdin Dchar, Maria Goos, Magne van de Berg, Hannah van Wieringen, Rik van den Bos en Dilan Yurdakul.

FOTO: CASPER KOSTER