• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Boek: In Gods naam

  Het boek In Gods naam geeft een diepgaand overzicht weer over religieuze tolerantie en intoleratie. Het Romeinse Rijk kende een grote verdraagzaamheid voor de religies van verschillende bevolkingsgroepen. Zolang iemand ook de Romeinse keizer vereerde, had een christen of jood niets te vrezen.

Hoe zit het met die religieuze tolerantie in onze samenleving vandaag de dag? Selina O’Grady geeft in dit boek een overzicht van religieuze (in)tolerantie aan de hand van kronieken, verhalen en gedichten. Zij neemt de lezer mee door de geschiedenis en toont aan dat het christendom, de islam en het jodendom niet los van elkaar te beschouwen zijn, en dat elke religie zowel de vervolger als de vervolgde is geweest.

Via de Kruisvaarders, de joodse getto’s en de strijd tussen de sjiieten en soennieten komt O’Grady aan in de huidige tijd, waarin religieuze (in)tolerantie nog steeds een actueel thema is.
‘In bijna alle islamitische landen wordt ernstige discriminatie van religieuze minderheden nog altijd wettelijk ondersteund. In Saoedi-Arabië mogen bijvoorbeeld geen christelijke kerken worden gebouwd en is het niet-moslims verboden om in het openbaar hun godsdienst te belijden.

Volgens een rapport dat in 2018 in opdracht van de Britse minister van Buitenlandse Zaken, Jeremy Hunt, werd opgesteld, hebben christenen, de zwaarst onderdrukte religieuze groepering ter wereld, het meest van vervolgingen te lijden in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

De onderdrukking en vervolging in de regio variëren van routinematige discriminatie in het onderwijs, op de arbeidsmarkt en in het sociale leven tot het aanzetten tot haat via de media en vanaf het spreekgestoelte, opsluiting, gevangenneming, ontvoering, moord en genocidale aanvallen op christelijke gemeenschappen.

In de afgelopen twee decennia zijn miljoenen christenen ontheemd geraakt. Volgens het rapport heeft het erin geresulteerd dat het aantal christenen in de regio is teruggevallen tot 4 procent, in plaats van de 20 procent aan het begin van de twintigste eeuw.’

Dit is een lezenswaardig boek voor iedereen die de verhoudingen tussen de islam, het Westen en de rol die religies daarin spelen probeert beter te begrijpen.

Boek: In Gods naam - Een geschiedenis van religieuze (in) tolerantie
Auteur: Selina O'Grady
Uitgeverij: Omniboek