• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Interessante IDFA Documentaire BRUCE

  Een belangrijk onderwerp bij de IDFA Documentaires ging over: De harde werkelijkheid van ‘t leven na detentie. Op 19 november 2020 is de indringende KRO-NCRV documentaire BRUCE in première gegaan tijdens het Internationaal Documentaire Filmfestival Amsterdam 2020. De film weerspiegelt op intieme en eerlijke wijze de rauwe werkelijkheid van het leven van een ex-gedetineerde en lijkt belangrijk genoeg om nog op terug te komen.

Hoe gaat het met een gedetineerde die terugkeert naar de maatschappij? Waar haalt iemand zijn motivatie vandaan als hij alles is verloren, hij worstelt met een negatief zelfbeeld en continue bevestigd wordt dat het systeem tegen hem is? Urgente vragen die regisseur Daniel Krikke stelde als uitgangspunt voor deze documentaire. Bruce is één van de duizenden gedetineerden die jaarlijks vrijkomt en opnieuw moet beginnen. Na het uitzitten van de straf is het belangrijk dat deze groep weer mee kan doen, maar voor velen volgt een moeizame terugkeer naar de maatschappij.

Re-integratie is de verantwoordelijkheid van de gedetineerde zelf, maar vaak is er onvoldoende nazorg, ontbreekt een sociaal vangnet en zijn praktische zaken, zoals een woning niet geregeld, zoals in het geval van Bruce. Kortom een stabiele basis om terug te keren ontbreekt, met alle gevolgen van dien. Bijna de helft van deze groep gaat opnieuw in de fout binnen twee jaar tijd. Deze harde werkelijkheid zorgt al decennia lang voor groot maatschappelijk en financieel leed.

In de documentaire probeert ex-gedetineerde Bruce zijn leven op te pakken na een periode van 14 jaar internaat en detentie. Zijn jeugd gevuld met drugs, criminaliteit en geweld heeft zijn leven voorgoed veranderd. Nu hij vrij is, probeert hij met de steun van zijn tante Diane en zijn vriend en coach Lamyn een toekomst op te bouwen zonder criminaliteit. Voor het eerst gaat Bruce de confrontatie met zichzelf aan en probeert hij oude gedragspatronen te doorbreken. Bruce is open en kwetsbaar en zet alles op alles om zich staande te houden.

BRUCE was één van de vier IDFA primeurs die ook op TV is uitgezonden maar dat betekent niet dat iedereen die gezien heeft. Veel gedetineerden herkennen zich in het verhaal van Bruce; de film biedt herkenning, erkenning en perspectief voor iedereen die hier dagelijks mee te maken heeft. Daarom start Ideefix Film en Media naast de film een impact campagne; een reeks van vertoningen en nagesprekken voor gedetineerden, ex-gedetineerden en professionals, waarbij men in gesprek gaat over de uitdagingen die re-integratie met zich meebrengt. De campagne start begin 2021.

Daniel Krikke is documentairemaker, ondernemer en oprichter van Ideefix Film & Media. In 2019 won hij met het filmplan van BRUCE de KRO-NCRV documentaire wedstrijd ‘De Ander als Vijand’. Zijn internationale debuutfilm Scared of Revolution, over het persoonlijke leven van Umar Bin Hassan van The Last Poets, werd geselecteerd voor IDFA 2018 in de categorie: beste Nederlandse documentaire.

Daniel werkt op dit moment aan de ontwikkeling van diverse documentaires, waaronder Mijn vader de terrorist in samenwerking met de VPRO.