• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Tussendoortjes die groen, geel of bruin zijn

  Ja, voeding van Chiquita bananen komt in vele kleuren! Of ze nu groen, geel of bruin zijn, de voordelen van bananen zijn verbluffend... Heb je je ooit afgevraagd welke rijpheid het beste is voor je favoriete gezonde tussendoortje? Groen, geel of bruin? Gelukkig weten we bij Chiquita het een en ander over bananen! Dus hier is een handige Q&A om alles te ontdekken over bananenvoeding – kleuren en meer. Kun je groene bananen eten? Ja! In veel delen van de wereld eten mensen liever groene bananen. Over de hele wereld kent men de voordelen van bananen. De banaan is een ongelooflijk populaire en veelzijdige vrucht en mensen eten ze op allerlei manieren.

In het Caribisch gebied worden groene bananen bijvoorbeeld de ‘Caribische vijg’ genoemd. Ze worden als groente gebruikt en vaak in plakjes gesneden en toegevoegd aan salades of gepureerd en tot pap verwerkt. In Puerto Rico is ‘alcapurria’ een favoriet tussendoortje langs de weg. Het is een smakelijke mix van geraspte tarowortel en groene bananen, gevuld met een mix van rundergehakt, sofrito, kappertjes, olijven en piment. Hmm! In Oeganda maakt de lokale bevolking een pittige groene bananenpuree met gebakken uien, komijn, knoflook, pepers, tomaten en tomatenpuree. In Azië worden groene bananen gekookt, gepureerd, gebakken of met curry gegeten. Dus het antwoord is ja! Je kunt groene bananen eten en ze zijn heer-lijk!

Zijn groene bananen goed voor je? Ja – groene bananen hebben grote voordelen voor je gezondheid! Ze zijn een betere bron van vezels dan gele bananen. Deze vezels kunnen helpen bij het behouden van een gezonde darm. Ze hebben ook minder suiker en hebben in dit groene stadium de maximale hoeveelheid vitamines en mineralen. Bananen zijn ook een van de beste kaliumrijke fruitsoorten: 100 g aan bananen bevat ongeveer 17,9% van onze aanbevolen dagelijkse hoeveelheid kalium. Kalium helpt ons om ons zenuwstelsel te reguleren en onze bloeddruk te stabiliseren. Bananen bevatten ook veel vitamine B6, wat de vorming van rode bloedcellen en een gezond immuunsysteem helpt te ondersteunen.'

Zijn gele (rijpere) bananen ook goed voor je? Natuurlijk! Een perfect rijpe gele banaan is HET beste snelle en gemakkelijk gezonde ontbijt. Naarmate bananen rijpen, verandert hun zetmeelgehalte in eenvoudige natuurlijke suikers (sucrose, fructose en glucose) en deze suikers zijn inderdaad gezond. Samen met oplosbare vezels zorgen natuurlijke suikers voor een constante, langdurige energie om je ochtend van brandstof te voorzien.

Wat kun je het beste doen met een rijpe gele banaan? Eigenlijk alles! Een gele banaan moet wel ’s werelds beste gezonde tussendoortje zijn! Ze zijn ook het perfecte tussendoortje vóór de training, na de training of als een gezond tussendoortje voor onderweg. Uiteraard moeten we niet vergeten waar iedereen gek op is en wat je met de gele banaan kunt doen – bananenbrood maken!

Gele bananen zijn ook fantastisch om te gebruiken in smoothies en om ’s ochtends over havermout of granola te snijden – het ultieme gezonde ontbijt. En... Hoe zit het met bananen met bruine vlekken? Zijn ze slecht? Helemaal niet! Naarmate bananen ouder worden, ontwikkelt hun schil kleine bruine vlekken. Deze staan bekend als ‘suikervlekken’ en ze zijn eigenlijk verbazingwekkend goed voor je. Als je een banaan met bruine vlekjes pelt, zul je ontdekken dat de vrucht van binnen nog goed is – alleen een beetje rijper en zoeter dan toen de schil volledig zonnig geel was.

Sterker nog, hoe meer bruine vlekken, hoe zoeter de vrucht. Gooi die mooie bruin gevlekte schoonheden dus niet weg. Ze zijn nog steeds prima te eten. Deze rijpe bananen zijn zelfs ideaal voor de meeste bananenrecepten, zoals onze heerlijke en gemakkelijke Thanksgiving-taart!

Hoe weet ik of een banaan te oud is? Als je bananen om een onbekende (!) reden zijn verwaarloosd en bruin geworden… kun je ze nog steeds gebruiken! Bruine of zelfs zwarte bananen zijn geweldig voor bananenrecepten zoals bananenbrood, bananensmoothies en alle gebakken bananenproducten.

Een overrijpe banaan kan ook worden ingevroren, maar zorg ervoor dat je ze eerst pelt. Meng deze content met melk en ander vers fruit voor een supergemakkelijk en heerlijk gezond ontbijt. Of probeer een van onze recepten… zoals deze fantastische proteïne shake met Chiquita banaan voor na de training, het perfecte tussendoortje voor na de training. Zelfs die echt papperige bananen zijn geweldig voor pannenkoeken, wafels, koekjes en natuurlijk bananenbrood – de lijst is eindeloos!

Of je Chiquita bananen nu groen, geel of bruin zijn – ze zijn altijd een krachtpatser vol voedingsstoffen en de beste gezonde tussendoortjes. Dus wees niet bang om de volgende keer dat je in de winkel bent een grote tros Chiquita bananen in je boodschappentas te stoppen!