• Introdans ook nu volop in actie

 • 'Photographic Paintings'

 • Historische Modeshow Sheila de Vries

 • Hoeden van Fabienne Delvigne: verfijnde look

 • Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Amazon by Addy in Villa Maasdonk

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalstieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Nieuw journalistiek platform: POINTER

  KRO-NRCV lanceerde net voor het weekend een volledig vernieuwd state-of-the art platform voor Pointer. Op tv, radio en online agendeert Pointer maatschappelijke onderwerpen, onthult nieuws en misstanden en koppelt de modernste tools aan dossieronderzoek. Pointer is het eerste en grootste crossmediale journalistieke platform met een uitgebreide mix aan journalistieke tools, zoals crowdsourcing, datajournalistiek en open source intelligence. Juist met hulp en inzet van het publiek pakt het de kwesties van nu aan.

De redactie behoort tot de top van de onderzoeksjournalistiek in Nederland en combineert het beste van het eerder bestaande Pointer, De Monitor en Reporter Radio. Pointer richt zich op maatschappelijke problematiek waarbij de input van de burger het vertrekpunt is van het onderzoek met als thema’s: Wonen en leefomgeving, Werk en geld, Gezondheid en zorg, Klimaat en duurzaamheid, Recht en onrecht, Onderwijs en jeugd, Misinformatie en privacy. Pointer zorgt ervoor dat je met je neus op de feiten wordt gedrukt.

Bezoekers van dit gebruiksvriendelijke platform kunnen relevante gegevens makkelijk opzoeken en daar een selectie van maken. Er zijn verschillende tools en datasets tot ieders beschikking en je kunt zelf bepalen wat je wilt gebruiken. En Pointer nodigt je uit om jouw verhaal te delen.

Henk van der Aa, hoofdredacteur journalistiek: “Het nieuwe Pointer is uniek in Nederland; met data, crowdsourcing en OSINT onthullen we zaken die je NERGENS ANDERS kunt lezen. We werken met de nieuwste methoden, de meest ervaren journalisten en doen onderzoek samen met het publiek, over onderwerpen die in hun eigen leven spelen”.

Rene Sommer, eindredacteur Pointer: “Met Pointer krijgen we veel meer journalistieke slagkracht. We kunnen de problemen waar mensen tegenaan lopen meer onder de aandacht brengen, want uiteindelijk wil je natuurlijk dat er ook echt iets aan de situaties van deze mensen verandert”.

Een uitspraak die een belangrijke missie onderstreept want de aandacht wordt dus gefocust op mensen die ergens heel erg mee zitten en niet op de nijdige journalist die zelf zo verschrikkelijk nodig zijn heldhaftigheid in het zonnetje zetten wil. Het gaat hier om feiten constateren en naar rechtmatige correcties van foute systemen streven. Dat is iets wat groter is dan personen met de grond gelijk maken die door situaties fout zitten. Het gaat meer om richtingen ten goede te veranderen.

Dit weekend duikt Pointer in de schuldenproblematiek in Nederland. In de radio-uitzending van zondag (19.00 NPO Radio 1) wordt gekeken naar het huidige schuldhulpsysteem in Nederland. Maandagavond wordt in de tv-uitzending (22.15 NPO2) ingezoomd op zzp’ers die in de schulden komen door de coronacrisis.

Online pakt Pointer nu al uit met een ‘interactive’ waarin bezoekers zélf kunnen ervaren hoe het is in de schulden te zitten.

De eerste aflevering op radio van het nieuwe Pointer is te horen op zondag 10 januari om 19 uur op NPO Radio 1 en op TV op 11 januari om 22.15 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.

POINTER: PROBLEMEN WAAR MENSEN TEGENAAN LOPEN OOK ECHT ONDER DE AANDACHT BRENGEN...

WANT ZIJ WILLEN NATUURLIJK OOK DAT ER ECHT IETS AAN DE SITUATIE VAN DEZE MENSEN VERANDERT...