• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Prins Claus Fonds helpt creatieve professionals

  Het Prins Claus Fonds is verheugd over het besluit van de Raad van Commissarissen van de Nationale Postcode Loterij om per 1 januari 2021 de samenwerking met het Fonds te verlengen voor een periode van vijf jaar. Het Prins Claus Fonds ontvangt sinds 2001 jaarlijks een bijdrage voor de ondersteuning van projecten en instellingen op het gebied van kunst en cultuur in Afrika, Azië, Latijns Amerika, het Caribisch gebied en Oost Europa.

Nu de wereld gebukt gaat onder de gevolgen van de COVID pandemie is de steun van de Nationale Postcode Loterij van nog groter belang. Het Prins Claus Fonds is dan ook bijzonder trots op deze erkenning. Deze stelt de organisatie in staat om in dit cruciale tijdsgewricht een significante bijdrage te kunnen blijven leveren aan het internationale kunst- en cultuurveld door creatieve professionals te blijven steunen; die mensen die geloven in de kracht van cultuur om de wereld te veranderen en die nieuwe ideeën en perspectieven ontwikkelen.

‘De brede steun van de Loterij biedt zoveel financiële maar ook morele kansen. Met de bijdrage van de Loterij kan de nieuwe strategie vanaf 2021 nog beter worden vorm gegeven. Deze is gericht op het verder faciliteren en erkennen van mensen die met hun werk verschil uitmaken in landen waar het ondersteunen van cultuur niet vanzelfsprekend is.
Joumana El Zein Khoury, directeur Prins Claus Fondskunst laat daarom weten:"Wij zijn de Loterij en haar deelnemers dan ook enorm erkentelijk voor het vertrouwen om ons nog vijf jaar te ondersteunen.”

In de nieuwe strategie van het Prins Claus Fonds staat erkenning van individu en talent centraal. Erkend worden via de Prins Claus Awards opent deuren. Daarom zal het Prins Claus Fonds zich vanaf 2021 nog nadrukkelijker richten op het erkennen en steunen van talenten in diverse fasen van hun carrière. Met programma’s voor aanstormend talent, jonge professionals en gevestigde kunstenaars staat het Fonds hen bij in hun professionele ontwikkeling op het moment dat dit het grootste verschil maakt.

Over de Nationale Postcode Loterij zijn ook bepaalde gegevens bekend. De Nationale Postcode Loterij is bijvoorbeeld in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 3 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen.

Tegelijkertijd steunen de deelnemers ruim 100 goede doelen organisaties met minimaal 40% van de lotprijs. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 6,2 miljard euro aan mens en natuur gegeven. Sinds 2005 is het format van de Postcode Loterij ook internationaal uitgerold en inmiddels actief in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland en Noorwegen waar de People’s Postcode Lottery, de Svenska PostkodLotteriet, de Deutsche Postcode Lotterie en de Norsk Postkodelotteri fondsen werven voor goede doelen.

In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia / Goede Doelen Loterijen is de derde grootste private donor aan goede doelen ter wereld.

Het Prins Claus Fonds ondersteunt, verbindt en eert kunstenaars en culturele pioniers daar waar culturele expressie wordt onderdrukt. Het Fonds staat achter diegenen die creëren, die geloven in de kracht van cultuur om de wereld te veranderen en die nieuwe ideeën en perspectieven ontwikkelen.